Aromatinga svogūnų sriuba: paruošti nesudėtinga, o rezultatas – kaip restorane

Prancūzų virtuvė – tai lyg aukščiausios klasės kulinarinė simfonija, užburianti skonio receptorius savo paprastais, bet išraiškingais skoniais.

Svogūnų sriuba.<br>123rf nuotr.
Svogūnų sriuba.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2023, 1:27 PM

Tačiau prancūzų gastronomijos šedevrai nėra tik restoranų valgiaraščiuose atsiduriantys patiekalai. Turint kokybiškų, bet nebrangių ingredientų juos galima išbandyti ir savo namų virtuvėje.

Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti tradicinę svogūnų sriubą, kurios skoniui ir kvapui tikrai neatsispirsite.

Maistas – prancūzų gyvenimo šventė

Prancūzų virtuvė jau daugelį metų laikoma tikru gastronomijos etalonu, į kurį lygiuojasi visi. Ji pasižymi kokybiškais ingredientais ir sodrių skonių deriniais. Čia viskas, kas susiję su maistu, turi savo taisykles.

Tad bent trumpam kviečiame jus nusikelti į unikalų prancūzišką gastronomijos pasaulį, kuriame kiekvienas kąsnelis yra gyvenimo šventė ir svarbi proga, kai galima pasimėgauti draugų ir šeimos kompanija. Prancūzijoje valgyti yra ne tik būtinybė: tai – meno forma, aistra, gyvenimo būdas.

Nuo pusryčių iki vakarienės – kokybiški ir švieži ingredientai

Pradedant nuo pusryčių stalo, kuriame gausu sūrio ir kepinių, ir baigiant vakariene, kurioje gali vyrauti ir kiek įmantresni žuvies ar mėsos patiekalai, patiekiami su gausiu kiekiu daržovių – viskas jų virtuvėje turi būti šviežia ir subalansuota. Tokių tradicijų prancūzai laikosi šimtmečius.

Tikriausiai nerastume nė vieno, kuris nėra ragavęs bent keleto tradicinių prancūziškos virtuvės patiekalų, populiarių visame pasaulyje. Dažno pamėgtas burgundiškas jautienos troškinys vilioja mėsos minkštumu ir ypatingu padažo skoniu.

Anties kepenėlių paštetas „Foie gras“ taip pat yra žinomas ir mėgstamas visame pasaulyje, nes pasižymi savo skonio sodrumu. Nepamirškime ir ikoniškų varlių šlaunelių bei svogūnų sriubos, kurios yra neatsiejamos nuo tradicinės šio krašto virtuvės.

Prancūzai ištobulino ir saldžių gardėsių meną. Migdoliniai sausainiukai – makarunai, krembriulė, ir, žinoma, kruasanai – tikros prancūziškos gastronomijos pažibos.

Namuose – tarsi restorane: aromatingosios svogūnų sriubos receptas

Jei galvojate, kad gardžiuotis prancūzų kulinarijos perlais namie neįmanoma, galvokite iš naujo. Kaip teigia „Lidl“ ekspertai, tam tereikia kokybiškų ingredientų, gero nusiteikimo, ir jau visai netrukus ant jūsų stalo garuos rudeniškai soti svogūnų sriuba.

Ši sriuba – klasikinis prancūziškas patiekalas, gaminamas iš karamelizuotų svogūnų ir jautienos sultinio. Įdomus faktas yra tai, kad ši sriuba ne tik verdama, bet ir kepama, o dažniausiai patiekiama keraminiuose induose.

Reikės:

  • 1 kg didelių svogūnų
  • 50 g sviesto
  • 1 a. š. cukraus
  • 2 litrų jautienos sultinio
  • 2 v. š. miltų
  • 2 a. š. balzaminio acto
  • 2 skiltelių česnako
  • druskos ir pipirų pagal skonį
  • ryšulėlio čiobrelių
  • 300 g tarkuoto parmezano sūrio
  • 1 prancūziško batono

Pirmiausia pradėkite nuo svarbiausio – svogūnų paruošimo. Ištirpinkite sviestą dideliame puode storu dugnu ir suberkite į jį pjaustytus svogūnus. Apiberkite juos šaukšteliu cukraus ir toliau kepkite apie 20 minučių, kol lengvai karamelizuosis.

Į svogūnų masę suberkite smulkintus česnakus ir čiobrelius, druską ir pipirus bei kepkite toliau nuolat maišydami, kol svogūnai sukeps į vientisą, džemą primenančią masę.

Kai tai atsitinka, suberkite miltus ir lengvai viską sumaišykite. Toliau į bendrą masę pilkite sultinį ir ant mažos ugnies viską virkite puode apie 45 minutes.

Sriubai baigiant virti, įpilkite porą šaukštų balzaminio acto, ir netrukus nuimkite nuo ugnies.

Metas kepti sriubą! Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, įpilkite sriubą į karščiui atsparius puodelius ir visą sriubos paviršių padenkite tarkuotu sūriu. Kepkite sriubą, kol sūris išsilydys ir apskrus.

Taip paruoštą tirštą, sodrių skonių ir kvapų sriubą galite patiekti su skrudinto batono riekelėmis sriubos viduje arba patiekiant prie sriubos.

Švęskite gyvenimą ir bon appétit!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.