Senovinis obuolių pyragas vos iš kelių ingredientų: receptas paprastas, o rezultatas – puikus

Drėgnas, minkštas, purus ir paprastas – toks yra šis obuolių pyragas, kurio receptas virtuvėse karaliavo prieš šimtą metų ir kuris tebėra populiarus iki šiol.

 Obuolių pyragas.<br> 123rf nuotr.
 Obuolių pyragas.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 21, 2023, 1:29 PM

Šis pyragas nereikalauja daug įgūdžių ar darbo, jam kepti nereikia riebalų, kepimo miltelių, svarbiausia – į tešlą įdėti daug obuolių: kuo jų daugiau, tuo pyragas drėgnesnis.

Gardus dar šiltas su ledais, arbata ar pieno stikline, bet ne mažiau skanus ir atvėsęs.

Tad išsikepkite ir pasimėgaukite.

Obuolių pyragas

Reikės:

  • 4 kiaušinių
  • stiklinės cukraus
  • stiklinės miltų
  • 5–8 rūgštesnių obuolių, nelygu dydis

Kaip gaminti

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Gerai išplakite kiaušinius su cukrumi. Kai masė pabals, suberkite miltus ir dar kartą gerai išplakite. Masė turi būti riebios grietinės tirštumo.

Supjaustykite obuolius ir įmaišykite į tešlą. Supilkite į riebalais pateptą kepimo formą ir šaukite į orkaitę.

Kepkite 40–50 minučių (nelygu pyrago storis). Ar iškepė, tikrinkite mediniu pagaliuku.

Šiek tiek atvėsinkite ir patiekite.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.