Makaronai su vištiena ir grietinėle: paruošite greitai, valgysite gardžiai ir sočiai

Makaronai su vištiena ir grietinėle yra jaukus ir sotus patiekalas, kurį pagaminsite išties greitai. Jame daug gana tiršto padažo, todėl šis patiekalas bus skanus ir kitą dieną pašildytas. Patiekalas yra įkvėptas toskanietiškos vištienos, tik aš jį gaminau su makaronais ir smulkiai pjaustyta vištiena.

 Makaronai su vištiena ir grietinėle.<br> „Skanauk su Aušra“.
 Makaronai su vištiena ir grietinėle.<br> „Skanauk su Aušra“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Skanauk su Aušra“

Oct 10, 2023, 1:20 PM, atnaujinta Oct 10, 2023, 1:21 PM

Gaminau iš vištienos šlaunelių mėsos – iškepusi ji būna minkšta ir sultinga. Naudojau špinatus, vyšninius pomidorus, 30 proc. riebumo grietinėlę, bet ją galima keisti ir neriebia. Makaronus naudojau „penne rigate“, bet puikiai tiks ir „fusilli“ makaronai. Iš šio kiekio ingredientų išeina 3 didesnės porcijos arba 4 mažesnės.

Kaip pagaminti šiuos makaronus su vištiena ir grietinėle?

Iš pradžių reikia trumpai pamarinuoti vištienos gabaliukus – apšlakstyti alyvuogių aliejumi, prieskoniais. Mėsą palaikyti kambario temperatūroje apie 20 min. Tada ją reikia apkepinti keptuvėje, kol lengvai apskrus. Vištieną išimti iš keptuvės.

Keptuvę išvalyti, vėl įpilti šlakelį aliejaus. Apie 30 sekundžių pakepinti susmulkintą česnako skiltelę. Tada suberti špinatus ir juos pakepinti keletą minučių ar kol sukris. Galiausiai supilti grietinėlę, per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, vištieną. Viską patroškinti keletą minučių. Aš stengiuosi, kad pomidorai nesukristų, bet jeigu ir taip nutiks – tikrai nieko tokio.

Tuo metu išsivirti makaronus. Į puodą įpilti daug vanadens, pasūdyti ir virti, kol jie dar bus ne visiškai išvirę – „al dente“. Nuo makaronų nupilant vandenį, truputį jo pasilikti. Makaronus suberti į keptuvę, įpilti vandens, likusio nuo makaronų.

Įberti žiupsnelį itališkų prieskonių, druskos, išspausti citrinos sulčių (nebūtinai). Galiausiai užbarstyti kietajį sūrį (tinka tiek „Džiugas“, parmezanas ir t.t.) ir viską išmaišyti.

Šiuos makaronus su vištiena patiekti apibarsčius kietuoju sūriu, galima apibarstyti smulkintomis petražolėmis.

Makaronai su vištiena ir grietinėle

Paruošimo laikas – 10 min., gaminimo laikas – 20 min. Kiekis: 4 porcijos

Vištienai reikės:

  • 250 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 1 arbat. š. saldžiosios paprikos miltelių
  • 1/2 arbat. š. maltų česnakų granulių
  • žiupsnelio druskos
  • žiupsnelio juodųjų pipirų
  • šlakelio alyvuogių aliejaus

Makaronams reikės:

  • 150 g makaronų
  • 250 g grietinėlės, 30 proc. riebumo
  • 100 g špinatų
  • 250 g vyšninių pomidorų, perpjautų per pusę
  • 1 česnako skiltelės, susmulkintos
  • 1/3 st. kietojo sūrio, smulkiai sutarkuoto
  • 1/4–1/3 st. nuo makaronų likusio vandens
  • žiupsnelio itališkų prieskonių mišinio
  • žiupsnelio druskos
  • šlakelio citrinos sulčių (nebūtinai)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus, kepimui

Gaminimas

Vištieną supjaustyti nedideliais gabaliukais. Apšlakstyti alyvuogių aliejumi, užberti prieskonių ir išmaišyti. Palikti marinuotis kambario temperatūroje apie 20 min.

Keptuvėje įkaitinti šlakelį aliejaus ant vidutinės ugnies. Pakepinti vištienos gabaliukus, kol lengvai apskrus, apie 4–5 min. Juos išimti iš keptuvės.

Išvalyti keptuvę, vėl įkaitinti šlakelį aliejaus ant nedidelės ugnies. Pakepinti česnaką apie 30 sekundžių. Suberti špinatus ir juos pakepinti kelias minutes ar kol jie sukris.

Supilti grietinėlę, suberti mėsą, pomidorus. Viską patroškinti keletą minučių (reikia stebėti, ar pomidorai nepradeda tyžti).

Tuo metu pasūdytame vandenyje išvirti makaronus. Jie turėtų būti dar ne visai minkšti – „al dente“.

Juos nusunkti, pasilikti truputį nuo jų likusios vandens. Makaronus suberti į keptuvę, įpilti makaronų vandens. Viską išmaišyti.

Įberti itališkų prieskonių, druskos, įspausti šlakelį citrinos sulčių (nebūtinai). Suberti kietąjį sūrį ir viską išmaišyti.

„Skanauk su Aušra“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.