„Gaminti mėgstu neskubėdama ir su malonumu, tad stengiuosi to nedaryti, kai esu pervargusi ar turiu labai skubėti. Gaminant tokiomis nemaloniomis aplinkybėmis dažniausiai pasimiršta pats svarbiausias kiekvieno patiekalo ingredientas – meilė.
Kai turiu laiko, gaminu daug ir įvairiai, į savo ruoštas vakarienes mėgstu sukviesti šeimos narius bei draugus. Turbūt tai turėjo labai teigiamos įtakos ir mano sūnaus Ato sveikintiniems mitybos įpročiams – jis valgo labai įvairiai, mėgsta daržoves, salotas, žuvį, nesibodi paragauti ir netradicinių skonių“, – „Stiliui“ pasakojo Vaida.
Iš meilės kulinarijai yra atsiradusios ir jos kuriamos laidos „Virtuvės istorijos“ ar „Maisto kelias“. Tad gastronomija ir skoniai moterį lydi visur ir visada – ir kasdienybėje, ir darbe.
Keptų persikų ir burokėlių salotos su burata Reikės:
- 1 persiko
- 1 buratos
- 3 virtų burokėlių
- 4 ridikėlių
- kelių saujų gražgarsčių ir burokėlių lapų
- saujos šilauogių ar kitų mėgstamų uogų
- šiek tiek graikinių riešutų
- alyvuogių aliejaus
- šviežių bazilikų
- druskos
- pipirų
Persiką ir virtus burokėlius supjaustome plonais griežinėliais ir iš abiejų pusių apkepame keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus.
Į lėkštę dedame gražgarsčių ir burokėlių lapus, apkepintus persikus ir burokėlius, plonais griežinėliais pjaustytą ridikėlį, taip pat plėšytą buratą ir išsklaidome ant visų salotų.
Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi, paskaniname druska ir pipirais. Galiausiai pagardiname šilauogėmis, smulkiai kapotais graikiniais riešutais ir šviežiais bazilikais.
Valgome su šviežia čiabata.