„Žiūrėdami laidą be vargo pasiruošite gražiausioms metų šventėms. Pirmoji gruodžio laida skirta kalėdiniams užkandžiams – kepsiu Kalėdų senelio mėgstamus sausainius su aviečių uogiene ir paruošiu tris šaltus užkandžius šventiniam stalui“, – intriguoja K.Starkienė.
Sviestiniai sausainiai
- 430 g miltų;
- 350 g sviesto;
- 200 g cukraus;
- vieno kiaušinio;
- aviečių uogienės;
- žiupsnio druskos.
Gaminimo eiga:
Sviestą su cukrumi išplakite iki purios masės. Įmuškite kiaušinį ir viską išmaišykite, kad tešla taptų vientisa. Subėrę miltus ir druską, tešlą gerai išmaišykite dar kartą.
Tuomet paimkite arbatinį šaukštelį tešlos ir delnais suformuokite rutuliuką. Tešlos rutuliuką dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Nedideliu šaukšteliu ar nykščiu įspauskite duobutę viduryje kiekvieno rutuliuko ir pripildykite ją aviečių uogiene.
Kepkite sausainius apie 10–15 minučių 180 laipsnių temperatūroje įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
Skanaus!