Meduolių ir bananų tortas pagal Liuciją: idealiai tiks skubantiems

Tortas skubantiems! Norint nustebinti artimuosius savo pagamintu skanumynu – šis tortas bus idealus pasirinkimas! Tai vienas tų super greitų tortų, paruošiamų per maždaug 20 minučių ar net mažiau (priklausomai nuo to, kaip greitai sukatės virtuvėje).

Meduolių ir bananų tortas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Meduolių ir bananų tortas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Meduolių ir bananų tortas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Meduolių ir bananų tortas.<br>„Lithuanian in the USA“.
Daugiau nuotraukų (2)

Liucija Galinytė, tinklaraščio „Lithuanian in the USA“ autorė

2023-12-29 16:47, atnaujinta 2023-12-29 16:48

Torto skonis fantastiškas, pagaminimas greitas, prireikia vos kelių ingredientų ir desertu užtenka pavaišinti ne tik namiškius, bet ir draugus – geriau ir būti negali!

Tortui pagaminti naudojau šokoladinius ir kondensuoto pieno skonio meduolius (abu meduolių skoniai mano mėgstamiausi), bet jeigu Jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar kakaviniai meduoliai, tuomet naudokite juos.

Tortą puoškite kaip tik patinka, bet šis tortukas ir be didelių papuošimų atrodo labai dailiai. Jei vis dėlto sunkiai galvojasi ką gi uždėjus ant torto viršaus – puošimui puikiai tiks įvairios uogos, vaisiai, šokoladas, ar tiesiog mėgstami pabarstukai.

Gardumėlis!

8 porcijos.

Meduolių ir bananų tortas

Reikės:

  • 500 g mėgstamo skonio meduolių (naudojau kondensuoto pieno skonio ir kelis šokoladinius);
  • 500 g grietinės (riebesnės);
  • 4 vidutinio dydžio bananų;
  • 3–4 valg. š. cukraus pudros;
  • 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina).

Gaminimas:

  1. Meduolius sutrupiname viename dubenyje.
  2. Į kitą dubenį sudedame grietinę, pagardiname cukraus pudra (pagal skonį) ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišome.
  3. Imame apvalią, nedidelę, išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skersmens). Ant jos dugno dedame 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padengiame dugną, prispaudžiame. Užpilame ¼ grietinės, šiek tiek paspaudžiame, išdėliojame griežinėliais supjaustytus bananus, užpilame dar ¼ grietinės. Tada užberiame puse likusių meduolių, paspaudžiame, vėl grietinės sluoksnis, bananai ir vėl grietinė. Tortą užberiame likusiais meduolių trupiniais.
  4. Tortą paliekame šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo. Puošiame pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę maraschino vyšnių.

Skanaus!

„Lithuanian in the USA“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„24/7“: kaip A. Armonaitė ir E. Gentvilas vienas kitam pamokslavo