Tikra atgaiva po švenčių: nepaprastai skani pupelių ir pievagrybių sriuba

Po švenčių siūlau išsivirti labai lengvos ir skanios juodaakių pupelių ir pievagrybių sriubos.

Juodaakių pupelių ir pievagrybių sriuba.<br>„Sveikazauras“.
Juodaakių pupelių ir pievagrybių sriuba.<br>„Sveikazauras“.
Daugiau nuotraukų (1)

„Sveikazauras“

Jan 8, 2024, 1:05 PM

5–6 porcijos.

Skanu ir tikra atgaiva po švenčių.

Skanaus!

Juodaakių pupelių ir pievagrybių sriuba

Reikės:

  • 150 g juodaakių pupelių (mirkytų šaltame vandenyje per naktį);
  • 120 g saliero šaknies;
  • 10 didesnių pievagrybių;
  • 200 g pastarnoko;
  • 170 g morkų;
  • 100 g poro;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 1 v. š. džiovintų krapų;
  • 1 v. š. druskos;
  • 1 a. š. džiovintų kmynų;
  • 1/2 a. š. džiovintos kalendros;
  • 1 a. š. džiovintos raudonosios paprikos;
  • 1 a. š. ciberžolės miltelių;
  • 1/2 a. š. džiovintų čiobrelių;
  • 1/2 ghee sviesto;
  • svogūnų laiškų ir grietinės pateikimui.

Gaminimo eiga:

Pupeles gerai perplauname ir dedame į puodą, pilame vandens tiek, kiek sriubos norite gauti, aš pilu apie 3 litrus. Dedame druskos ir verdame apie 20 min. ant nedidelės kaitros. Tuo tarpu ant ghee sviesto eilės tvarka apkepame kubeliais pjaustytas daržoves: saliero šaknį, pievagrybius, pastarnoką, morkas, česnakus bei poras.

Visas daržoves bekepant prieskoniuojame išvardintais prieskoniais vis pamaišant. Lengvai daržoves apkepinus viską beriame į puodą ant pupelių ir verdame dar 25 min. ant vidutinės kaitros. Tiekiame su svogūnų laiškais ir grietine.

„Sveikazauras“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.