Gausios Velykos – pigios Velykos? Atskleidė paslaptį, kaip sutaupyti ruošiant vaišių stalą

Velykos – jau po mažiau nei dviejų savaičių, ir natūralu, kad per likusias dienas parduotuvėse pastebimai išaugs pirkėjų srautai. Anot „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovės Kristinos Mažeikytės, tokios tendencijos matomos prieš visas didžiąsias metų šventes, nes žmonės, norėdami sutaupyti, pradeda ruoštis iš anksto.

Velykos – jau po mažiau nei dviejų savaičių, ir natūralu, kad per likusias dienas parduotuvėse pastebimai išaugs pirkėjų srautai.
Velykos – jau po mažiau nei dviejų savaičių, ir natūralu, kad per likusias dienas parduotuvėse pastebimai išaugs pirkėjų srautai.
Velykos – jau po mažiau nei dviejų savaičių, ir natūralu, kad per likusias dienas parduotuvėse pastebimai išaugs pirkėjų srautai.
Velykos – jau po mažiau nei dviejų savaičių, ir natūralu, kad per likusias dienas parduotuvėse pastebimai išaugs pirkėjų srautai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 3:51 PM, atnaujinta Mar 22, 2024, 12:23 PM

„Šventės neateina netikėtai, tad, kiek įmanoma, pirkėjai joms ruošiasi iš anksto – tai patvirtina šių metų vasarį „Lidl Lietuva“ užsakymu atlikta Lietuvos gyventojų apklausa. Tik kas devintas gyventojas neplanuoja savo velykinių pirkinių, kai kiti ieško įvairių būdų, kaip kuo gausiau ir pigiau pasiruošti Velykų vaišėms. Pavyzdžiui, beveik kas trečias, ką įmanoma, perka iš anksto, taip padalindamas išlaidas per ilgesnį laikotarpį“, – teigia K.Mažeikytė.

Naudoja laiko patikrintas priemones

Gyventojų apklausos, kurią atliko rinkos tyrimų bendrovė „Norstat LT“, duomenimis, maždaug 3 iš 5 (57 proc.) apklaustųjų stengiasi sutaupyti stebėdami akcijas ir nusipirkti reikalingų produktų jų metu. Kiek mažesnė dalis – 38 proc. – gyventojų lygina prekių kainas skirtingose parduotuvėse.

Apklausti gyventojai taip pat nurodė, kad prieš įsigydami Velykų stalui reikalingų produktų, susidaro griežtą pirkinių sąrašą ir jo laikosi. Kaip dar vieną veiksmingą taupymo priemonę jie įvardija ir pigesnes alternatyvas, pavyzdžiui, privačių prekių ženklų produktus.

„Pats efektyviausias būdas pasiūlyti pirkėjams geriausią kokybę už geriausią kainą yra pasitelkti privačius prekės ženklus. Tokiu būdu išlaikome tokią pat aukštą ar net aukštesnę kokybę už kitų prekių ženklų, tačiau pirkėjai juos gali įsigyti pigiau. Itin dažnai privatūs prekių ženklai yra gaminami tose pačiose gamyklose, kaip ir žinomų tarptautinių prekių ženklų bei pasižymi beveik identiška ar net geresne sudėtimi – tai galioja ir Velykų vaišėms“, – pabrėžia „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė.

Pataria, ką daryti su vaišių likučiais

Vis dėlto, kad ir kaip Lietuvos gyventojai stengiasi planuoti savo Velykų stalo vaišes, dažnuose namuose, anot apklausos, lieka vienokių ar kitokių patiekalų. Maždaug 3 iš 4 (72 proc.) namų daugiausia lieka kiaušinių, kiek mažiau – 36 proc. – lieka šaltienos, vyniotinių ir kitų šaltų mėsos patiekalų. Ant kas ketvirto (23 proc.) stalo paprastai lieka įvairių salotų ir mišrainių, o pas penktadalį (20 proc.) liks velykinių desertų.

Tik kas devintas (11 proc.) apklaustasis galėjo patvirtinti, kad po šventinio Velykų savaitgalio nelieka nieko, nes visas vaišes suvartoja per šventes.

„Žinoma, nėra malonu, kai lieka nesuvalgyto maisto, nesmagu būtų jį ir išmesti – gamta, o ir jūsų piniginė už tai nepadėkos. Tačiau yra aibė būdų, ką galima padaryti su vaišių likučiais: keptus, virtus patiekalus pasišildyti darbe pietums, šaltus – sunaudoti kitiems patiekalams gaminti. Jeigu liko vaisių, daržovių ar žalumynų, jais mielai paskanaus jūsų augintiniai“, – pataria „Lidl Lietuva“ rinkodaros departamento vadovė K.Mažeikytė.

Velykų nuotaikai išlaikyti – šventiškos salotos

Jau žinome, kad daugiausiai po šventinio Velykų savaitgalio lieka kiaušinių. Iš jų, taip pat kelių šviežių daržovių bei kitų pagardų „Lidl“ ekspertai siūlo pasigaminti spalvingas ir pavasariškas salotas, kurios leis pasimėgauti Velykų nuotaika net ir pasibaigus šventėms.

Salotoms reikės:

  • 4 virtų kiaušinių
  • 1 ilgavaisio agurko
  • 4–5 pomidorų
  • 50 g juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
  • 50 g fetos sūrio
  • 1 saldžiosios paprikos
  • Pusės raudonojo svogūno
  • Saujos špinatų, kitų žalumynų
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Padažui prireiks:

  • 3 v. š. alyvuogių aliejaus
  • 1 v. š. balzamiko acto
  • 1 a. š. garstyčių
  • 1 skiltelės česnako
  • Druskos, pipirų pagal skonį

Virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite ketvirčiais. Fetos sūrį rankomis susmulkinkite į norimo dydžio trupinius.

Paruoškite padažą. Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, balzamiko actą, įkrėskite garstyčių. Sutrinkite česnako skiltelę ir taip pat sudėkite į dubenėlį. Įberkite druskos ir pipirų, bei gerai išmaišykite. Paruoštą padažą kol kas atidėkite į šalį.

Agurką, pomidorus, papriką ir svogūną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Suberkite viską į didesnį dubenį. Alyvuoges perpjaukite pusiau ir taip pat sudėkite į dubenį.

Paruoštas salotas sudėkite į lėkštes ir uždėkite kiaušinių ketvirčius. Ant viršaus užbarstykite fetos sūrio trupinių. Viską apšlakstykite salotų padažu ir patiekite. Skanaus!

Nebrangiomis, bet gardžiomis ir kokybiškomis Velykų stalo vaišėmis pasirūpinsite bet kurioje „Lidl“ parduotuvėje 27-iuose šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje ir Gargžduose.

Šią savaitę su „Lidl“ taupiai pasiruošti Velykoms – itin paprasta, nes 30 vnt. baltų arba rudų kiaušinių kainuos 3,89 Eur – vienas kiaušinis kainuos tik 13 centų. Žinoma, kokios gi velykinės vaišės be šventinės klasikos – konservuotų žirnelių ir kukurūzų. 660 g žaliųjų žirnelių „Globus“ „Lidl“ parduotuvėse kainuoja 1,25 Eur, o 340 g skardinę „Globus“ saldintų kukurūzų „Gold“ įsigysite vos už 0,95 Eur.

Prekybos tinklas „Lidl“ taip pat kviečia pasirūpinti ir Velykų dovanomis. Tik kovo 19 d., išlukštenus mobiliojoje programėlėje „Lidl Plus“ laukiantį siurprizą, gausite specialų kuponą. Jį aktyvavus ir už 2,38 Eur įsigijus du šokoladinius „Kinder Surprise“, trečią gausite dovanų. Kupono limitas – 3 vnt.

Velykų vaišių stalą paįvairinsite aktyvavę kovo 20 d. „Lidl Plus“ kuponą – siurprizą. Tik tą dieną, aktyvavę „Lidl Plus“ kuponą, net 1,1 kg „Nautica“ sūdytos silkių filė „Rausvoji rožytė“ kainuos tik 5,59 Eur. Specialus pasiūlymas galioja perkant vieną pakuotę šios silkės.

Apklausa, kurią prekybos tinklo „Lidl“ užsakymu atliko rinkos tyrimų bendrovė „Norstat“, siekiama išsiaiškinti Lietuvos gyventojų pasirengimo Velykoms įpročius. Apklausa atlikta 2024 m. vasario mėn., apklausiant 1000 šalies gyventojų.

Naujienų portalas lrytas.lt skaitytojams paruošė Velykų žaidimą. Žaiskite ir laimėkite Lrytas Premium prenumeratą!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.