Benedikto kiaušiniai pagal Saugirdą Vaitulionį: „Kai išmoksti namie gaminti, visur mieste jie tampa nebeskanūs“

Jų didenybė – Benediktai.

S. Vaitulionis parodė, kaip pasigaminti namie skaniai Benedikto kiaušinius.<br> lrytas.lt montažas.
S. Vaitulionis parodė, kaip pasigaminti namie skaniai Benedikto kiaušinius.<br> lrytas.lt montažas.
Benedikto kiaušiniai.<br>Instagram stopkadras.
Benedikto kiaušiniai.<br>Instagram stopkadras.
S. Vaitulionis gamina Benedikto kiaušinius.<br>Instagram stopkadras.
S. Vaitulionis gamina Benedikto kiaušinius.<br>Instagram stopkadras.
Saugirdas Vaitulionis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Saugirdas Vaitulionis.<br>R. Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Saugirdas Vaitulionis

2024-03-19 09:22, atnaujinta 2024-03-25 18:47

„Labai mėgstu benediktus, bet nemoku jų išvirti“, „Nežinau kaip tą jų padažą padaryti“, „Užknisa mokėti po 15 eurų už kiaušinius kabake, norėčiau išmokt namie daryti“, – šimtą kartų girdėjau.

Tai, prašom, gaminam Benediktus step by step. Ir nebereikės ploti po 15 eurų už bulką ir kiaušą kokiam pižoniškam kabokėlyje.

Benedikto kiaušiniai

Jums reikės:

  • kiaušinių;
  • „brioche“ bandelių;
  • avokado;
  • šoninės;
  • citrinos;
  • acto;
  • sviesto;
  • druskos ir pipirų;
  • žalumynų.

Padažui Hollandaise dviems porcijoms reikės:

  • 150 g sviesto;
  • 3 kiaušinio tryniai;
  • trečdalis citrinos.

Gaminimas:

  1. Išlydome sviestą. Aš ant puodo su verdančiu vandeniu uždedu kitą puodą ir jame lydau.
  2. Atskiriame kiaušinių baltymus nuo trynių.
  3. Trynius dedame į blenderio indą (galite plakti ir paprastu plakikliu, bet man geriau gaunasi su blenderiu. Ranka plakant man niekada nesigauna toks purus, o dažnai sušokdavo ir gabalais).
  4. Vidutiniu greičiu plakame trynius, iš lėto pilame lydytą sviestą. Išspaudžiame trečdalį citrinos. Nepadauginkite, kad nebūtų per rūgštu. Druska, pipirai – pagal skonį.
  5. Didžiausias iššūkis – išmokti išvirti kiaušinį be lukšto. Užverdame vandenį, į jį šliūkštelime acto. Nepagailėkite.
  6. Įsukame vandens sūkurį ir prie pat vandens imušame kiaušinį. Nepervirkite. Mano išskaičiuotas, optimaliausias virimo laikas, kad baltymas puikiai išvirtų, o trynys būtų tobulo skystumo – 4 minutės.
  7. Kol verda kiaušiniai – paskrudiname „brioche“ bandeles bei pačirškiname šoninės juosteles. Vietoj jos galite naudoti pvz.: lašišą ar kitą mėgiamą kumpį.
  8. Pjaustome avokadą ir dedame sluoksniais ant bandelės kaip sumuštinį: avokadas, šoninė, kiaušinis ir negailint užpilame Hollandaise padažo. Pagardiname žalumynais.

Ir ko jums ne namų restoranas? Beje, paminėsite mano žodį, kai išmoksti namie Benediktus gaminti, visur mieste jie tampa nebeskanūs.

Beje, žinau, kad daug kam bėdelė su tuo kiaušiniu be lukšto – ar norėtumėt, kad parodyčiau kelis lengvesnius būdus, kad nereikėtų įsukinėti ir stresuoti ar pavyks gerai įmušti kiaušinį? Nes visus draugus jau išmokiau triukų, kur net vaikai jau užsimerkę benediktus verda.

Vaizdo įrašą, kaip gaminti Benedikto kiaušinius galite pamatyti čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.