Išsikepkite tobulų šonkauliukų karšto oro gruzdintuvėje: paprasta ir greita

Karšto oro gruzdintuvė užkariavo daugelio virtuves – šiuo nedideliu įrenginiu ne tik paprasta naudotis, bet maistas dažnai paruošiamas greičiau. Žinoma, nereikia tikėtis, kad pagaminsite vakarienę didelei šeimai, bet 2–3 porcijos tikrai tilps. Šįkart dalijamės šonkauliukų receptu – vos keli ingredientai, o skonis tikrai nenuvils.

Kiaulienos šonkauliai puikiai iškepa ir karšto oro gruzdintuvėje.<br>„Freepik“ nuotr.
Kiaulienos šonkauliai puikiai iškepa ir karšto oro gruzdintuvėje.<br>„Freepik“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2024, 10:06 PM

Dažniausiai šonkauliukus ruošiame ant grotelių grilyje, bet ne mažiau gardžius galima pasigaminti bet kurioje karšto oro gruzdintuvėje. Būtent šis įrenginys padės atkurti virš laužo įgaunamą traškų šonkauliukų paviršių, o viduje mėsa liks drėgna.

Šonkauliukai karšto oro gruzdintuvėje

Reikės:

  • Kiaulienos šonkaulių, kiek telpa į jūsų gruzdintuvę vienu sluoksniu;
  • Kepsnių ar kitų sausų mėgstamų prieskonių;
  • Kepsnių padažo;
  • Alyvuogių aliejaus.

Pirmiausiai, nuimkite membraną, plėvelę dengiančią šonkaulių susijungimo vietas – būtent ši vieta sukietėja ir trukdo mėsai atšokti nuo kaulo. Be to, jai esant prasčiau įsigeria prieskoniai. Todėl tiesiog ją nupjaukite ar nutraukite nuo šonkaulių paviršiaus – tai bus lyg permatoma plėvė dengianti juos.

Nuplautus šonkaulius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

Pasirinktais prieskoniais gerai ištrinkite šonkaulius ir tolygiai padenkite abi puses. Būtų gerai, jei porai valandų ar net per naktį leistumėte prieskoniams įsigerti į mėsą.

Dažna klaida, ką daro žmonės kepdami mėsą su kaulu, tai pasirenka per aukštą temperatūrą. Taip mėsa greitai apskrunda ir sudžiūva. Todėl įkaitinkite karšto oro gruzdintuvę iki 150 laipsnių temperatūros – tai leis mėsai kepti lėtai ir mėsa liks minkšta.

Į įkaitintą gruzdintuvę įdėkite šonkaulius mėsinga puse į viršų.

Kepkite 150 laipsnių temperatūroje 30 minučių – tai ištirpins dalį riebalų ir padės mėsai suminkštėti.

Po to patepkite šonkaulius alyvuogių aliejumi ir karšto oro gruzdintuvėje padidinkite karštį iki 180 laipsnių. Kepkite dar 20–25 minutes.

Paskutinis kepimo keptuvės šonkauliukų žingsnis yra šonkauliukus šiek tiek apipilti (ar aptepti) kepsnių padažu, kad jie įgautų papildomo skonio. Tai padarykite išėmę juos į lėkštę, o tada vėl grąžinkite į gruzdintuvę ir kepkite dar 5–10 minučių arba tol, kol karamelizuosis paadažas ir šonkauliukai gražiai apskrus.

Kai šonkauliukai bus visiškai iškepti ir paruošti, galite juos išimti iš gruzdintuvės ir leisti kelias minutes pailsėti prieš supjaustydami.

Nepamirškite garnyro ir mėgaukitės puikiu skoniu!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.