Deivydas Praspaliauskas dalijasi ypatingo sūrio pyrago receptu: jį įkvėpė populiarus žaidimas (1)

2024 m. rugsėjo 1 d. 15:55
Virtuvės šefas, restorano „Amandus“ įkūrėjas Deivydas Praspaliauskas
Receptas
Šį sūrio pyragą įkvėpė žaidimas „Hide and Seek“, arba slėpynės. Bene įdomiausia šio deserto dalis – pateikimas. Tų, kurie ragaus šio skanėsto, laukia staigmena.
Daugiau nuotraukų (2)
Sumanymas čia toks: serviruojame labai gražiai, bet galiausiai viską uždengiame. Jo ragaudami su kiekvienu trapučio lapeliu atrandame naujų paslėptų dalykų.
Sūrio pyragas
Masei reikės:
  • 480 g kreminio sūrio
  • 200 g grietinėlės
  • 130 g cukraus
  • 6 kiaušinių trynių
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 10 g ryžių miltų
  • 5 g vanilės pastos
Paruošimas:
Visus ingredientus sudėkite į dubenį ir sutrinkite rankiniu trintuvu iki vientisos masės. Masę paskleiskite skardoje, išklotoje kepimo popieriumi. Kepkite iki 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
Kai atvės, sutrinkite trintuvu.
Kremui naudokite 300 g sūrio pyrago masės ir 300 g grietinėlės, viską išplakite plaktuvu iki standžios kremo masės.
Migdoliniam trapučiui reikės:
  • 2 kiaušinių baltymų
  • 50 g migdolų miltų
  • 50 g miltelinio cukraus
  • 50 g tirpinto sviesto
Paruošimas:
Viską sumaišykite inde mentele. Plonu sluoksniu paskleiskite ant silikoninio kilimėlio. Kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol taps gintaro spalvos. Atvėsus sulaužykite norimo dydžio gabalėliais.
Šokoladiniam sausainiui reikės:
  • 225 g sviesto
  • 80 g miltelinio cukraus
  • 10 g vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 a. š. kepimo miltelių
  • 260 g miltų
  • 50 g kakavos
Paruošimas:
Sviestą išplakite su cukrumi iki purumo, įmuškite kiaušinį ir vėl išplakite. Sudėkite likusius produktus ir lengvai permaišykite. Suformuokite tešlą ir padėkite į šaldytuvą valandai, kad sutvirtėtų.
Iškočiokite plonai tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 5 min.
Morengui reikės:
  • 5 kiaušinių baltymų
  • 250 g cukraus
  • 1 a. š. bulvių krakmolo
  • 1 a. š. acto
  • Paruošimas:
Plaktuvu plakite baltymus, jiems pradėjus putoti po truputį suberkite cukrų ir plakite, kol cukrus ištirps ir masė taps standi bei blizgi. Suberkite krakmolą, įpilkite acto ir dar plakite. Orkaitę įkaitinkite iki 100 laipsnių. Ant kepimo popieriaus plonu sluoksniu paskleiskite morengo masę, ją galima apibarstyti uogomis ar mačos arbata. Kepkite orkaitėje apie 3 valandas, tada palikite visiškai atvėsti išjungtoje orkaitėje.
Dabar laukia įdomioji dalis – deserto formavimas. Į lėkštę dėkite sūrio pyrago kremą, o šonuose išdėliokite morengo ir sausainių gabaliukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.