Minkšti ir nepaprastai gardūs grietininiai sausainiai: ilgai jų išlaikyti nepavyks, nes bus greitai suvalgyti!

2025 m. vasario 14 d. 17:44
„Skanauk su Aušra“
Šie grietininiai sausainiai yra labai gardūs, minkšti ir švieži išliks ne vieną dieną. Tik, deja, ilgai jų išlaikyti nepavyks, nes bus tikrai greitai suvalgyti!
Daugiau nuotraukų (3)
Valentino dienos proga juos gaminau širdelės formos. Taip pat naudojau drugelių ir kačiukų formeles. Kai kurių širdelių šonus įpjoviau su peiliu – iškepę sausainiai atrodė tikrai patraukliai.
Man patiko, kad šių sausainių tešla labai minkšta ir elastinga, ją lengva iškočioti, o sausainiai iškepa gražios formos.
Sausainiai yra lengvai saldūs. Jeigu trūksta saldumo, galima juos apibarstyti cukraus pudra.
Patarimai, kaip gaminti sausainius: Visi produktai turi būti kambario temperatūros (to reikia, kad sviestas ir grietinė susiplaktų į vientisą masę).
Sausainius kočioju gana plonai, nes kepant jie išsipučia.
Iškeptus grietininius sausainius laikyti uždarame inde.
Tešlą minkyti, tik kol ji susijungs. Jeigu perminkysite tešlą, ji gali tapti guminė ir nukentės sausainių kokybė.
Grietininiai sausainiai – kaip pagaminti?
Ingredientai:
100 g minkšto sviesto
100 g grietinės (kambario temperatūros)
1 kiaušinio
60 g (1/3 st.) cukraus
300 g kvietinių miltų
1 arbat. š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos
Gaminimas:
Dideliame inde elektriniu mikseriu išplakti kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kol jie susijungs su sviestu, apie 2–3 minutes. Įmušti kiaušinį ir plakti, kol susijungs su sviestu.
Tada supilti grietinę ir išplakti, kol masė bus vientisa. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Geriausia miltus išsijoti. Miltus suberti į indą su sviestu. Mentele atsargiai maišyti, kol tešla susijungs.
Ant darbastalio užberti miltų ir išminkyti tešlą, kol ji taps vientisa, minkšta ir elastinga. Minkyti reiktų trumpai. Uždengtą tešlą ir padėti į šaldytuvą 20 minučių.
Ant darbastalio užbarstyti miltų ir gana plonai iškočioti tešlą. Išspausti norimas formas. Sudėti ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Sausainių viršų lengvai apibarstyti cukrumi. Kepti 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 8–12 minučių. Sausainiai turėtų būti dar ganėtinai šviesūs.
sausainiaidesertasValentino diena
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.