Modelis, maisto tinklaraštininkė J. Vosylė Velykoms ruošia ypatingą desertą: „Norėsis valgyti rankomis ir išsitepti nosį“

2025 m. balandžio 15 d. 11:00
Modelis, kulinarinio tinklaraščio „KitchenJulie“ autorė Julija Vosylė pasidalino savo ilgametėmis Velykų tradicijomis. Jos šeimoje – tai ypatinga pavasario šventė, prie bendro stalo suburianti visus artimuosius. Jau daug metų gausus vaišių stalas yra neįsivaizduojamas be gardėsio. Šiemet ji namiškius palepins ypatingu desertu – gaiviu citrininiu glaistu padengtą burnoje tirpstantį keksą su „VILVI original cream cheese“. Šis produktas – tikras stebuklas virtuvėje, nes juo galima pagardinti bene viską – makaronus, salotas, ir, žinoma, desertus!
Daugiau nuotraukų (24)
Modelio darbą į aistrą gaminti iškeitusi J.Vosylė pasakoja, kad jos šeimoje Velykos, kaip ir Kalėdos, yra ypatinga šventė, kai prie vieno stalo susirenka gausi šeima. Todėl Velykų pusryčių tradicija – nepaprastai brangi ir be galo artima. Šiai pavasario šventei visi namiškiai ruošiasi iš anksto ir gamina bendras šventines vaišes.
„Didžiausią dėmesį visuomet skiriame būtent susitikimui. Taip pat šeimoje pasidaliname užduotimis kas ką skanaus gamins ar atsineš. Pavyzdžiui, šiemet rinksimės pas mano tetą, kuri planuoja kepti triušį, t.y. tą rimtąjį karštą patiekalą. Aš tuo tarpu gaminsiu užkandžius – naminį majonezą, įvairias salotas, galbūt humusą. Ir desertą!“ – vardina J.Vosylė.
Jos šeimoje Velykų stalas neįsivaizduojamas be ypatingo gardėsio – kekso, kurį šiais metasi gaminti patikėta pačiai Julijai. Todėl ji artimuosius ketina nustebinti ypatingo skonio kepiniu.
„Nesu tikra, kas pradėjo keksais aprūpinti mūsų Velykų stalus, bet keksas, pirktas ar keptas namuose, visuomet atsiranda prie kavos ar arbatos puodelio. Matyt, todėl ir aš Velykų saldėsio receptui pasirinkau kepti būtent keksą. Šis, kurio tešloje ir glaiste naudojau „VILVI original cream cheese“, yra sodraus skonio, tvirtas, bet purus, su citrinų ir vanilės poskoniais. Viską vainikuoja storas sluoksnis gaivaus citrininio glaisto ir citrinos žievelė. Norėsis valgyti rankomis ir išsitepti nosį“, – pažada kulinarinio tinklaraščio „KitchenJulie“ autorė ir kviečia išsikepti Velykų keksą drauge!
Laikas: 1 val. + 1 val. Atvėsinimui
Reikės:
  • 3 kiaušinių
  • 100 g nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 1 pakuotės „VILVI original cream cheese“
  • ½ šaukštelio sodos
  • ½ šaukštelio kepimo miltelių
  • ½ citrinos sulčių
  • 1 citrinos žievelės
  • 120 g kvietinių miltų
  • 40 ml tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
  • VILVI sviesto, kekso formai ištepti
 
Sulaistymui:
  • ½-1 citrinos sulčių
Glaistui:
  • 2 pakuočių „VILVI original cream cheese“
  • 4 šaukštų citrinos sulčių
  • 7–8 šaukštų miltelinio cukraus (cukraus pudros)
  • 1 citrinos žievelės
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 180 C (be vėjo).
Gaminimas:
Tešlai kiaušinius išplakite su cukrumi iki baltos tirštos masės. Įmaišykite alyvuogių aliejų, „VILVI original cream cheese“, vanilės ekstraktą, smulkiai sutarkuotą citrinos žievelę (tarkuokite be baltos dalies, antraip keksas įgaus kartumo). Sodą sumaišykite su citrinos sultimis ir įmaišykite į masę. Kepimo miltelius sumaišykite su miltais. Sausus ingredientus atsargiai, lėtais judesiais įmaišykite į kekso tešlą. Maišykite tik tiek, kol neliks sausų gumulėlių. Kekso formą ištepkite sviestu, apibarstykite cukrumi ir iškratykite perteklių. Cukrus padės suformuoti plutelę ir keksą bus lengviau išimti iš formos. Supilkite tešlą į kekso formą. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 35–40 min. arba iki kol įkišę į kekso vidų medinį pagaliuką, jį ištrauksite sausą.
Kol keksas kepa, pasiruoškite glaistą. Sumaišykite citrinos sultis su cukraus pudra ir įmaišykite „VILVI original cream cheese“. Laikykite šaldytuve kol keksas iškeps ir atvės. Iškepusiam keksui leiskite atvėsti, tuomet perkelkite į lėkštę, sulaistykite citrinos sultimis (jei citrina mažesnė, naudokite visos citrinos sultis). Glaistu aptepkite prieš pat patiekiant keksą ir apibarstykite citrinos žievelėmis.
Skanaus!
jogurtas Vilvireceptaspyragas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.