A. Užkalnis pasidalino savo pamėgtu receptu: daugelis jį tikrai norės ir patys paruošti namuose

2025 m. balandžio 25 d. 12:17
Nors įprastai žurnalistas bei maisto kritikas Andrius Užkalnis vertina kitus, šįkart laidoje jis ne tik gamins pats, bet dar ir sulauks įvertinimo! Žinomas vyras žiūrovams atskleis tikrą anglų klasikos receptą – tą, kurį daugelis tikrai norėtų išmokti paruošti namuose, rašoma pranešime spaudai.
Daugiau nuotraukų (3)
„Fish and chips“ – klasikinis britų gatvės maistas. Traški tešloje kepta žuvis (dažniausiai menkė) su bulvytėmis gimė Anglijoje, darbininkų kvartaluose. O tuomet jau greitai tapo ir nacionaliniu pasididžiavimu. Į Lietuvą šis patiekalas atkeliavo kartu su gastropub’ų banga – kai pradėjome vertinti ne tik skonį, bet ir autentišką pasaulio virtuvės patirtį.
Britų gatvės klasiką – „Fish and chips“ – A. Užkalnis gamins šio sekmadienio TV3 laidoje „La maistas. Iššūkis“.
Anot A. Užkalnio, populiarusis anglų patiekalas lietuviams jau irgi tapo toks priimtinas kaip pica ar kebabai. Tiesa, restoranuose jo kaina ne tokia jau maža. O pats A. Užkalnis prisimins kadaise už šį patiekalą sumokėjęs net 40 eurų!
„Tiesa, tai buvo Tokijuje. Ten darbiniais reikalais su vienu žmogumi ėjome į angliškų patiekalų restoraną. Jis buvo anglas, labai pasiilgęs „Fish and chips“, todėl norėjo tuo dalyku pasimėgauti. Buvo visai neblogai – greičiausiai todėl, kad Japonijoje nėra jokios problemos su pačios aukščiausios kokybės žuvimi“, – dalinsis A. Užkalnis.
Tačiau labiausiai žiūrovus nustebins paties A. Užkalnio pagaminti „Fish and chips“. Pastarasis patiekalas pradžiugins ne tik skoniu, bet ir porcijos kaina vienam asmeniui, kuri nesieks net 5 eurų!
Anglijos klasika – „Fish and chips“
Ingredientai:
aliejus kepimui;
menkė;
miltai;
česnakų milteliai;
paprikos milteliai;
druska;
pipirai;
kiaušinis;
skardinė alaus;
actas;
šaldytos bulvytės.
Gaminimo eiga
Pirmiausiai įkaitiname aliejų. Ruošiame tešlą: į dubenį įmušame kiaušinį, beriame česnakų ir paprikos miltelius, pridedame miltus ir supilame alų. Tešlą išplakame ir į ją merkiame žuvies gabalėlius. Leidžiame nutekėti tešlos pertekliui ir kepame įkaitintame aliejuje, kol gabalėliai iš abiejų pusių gražiai apskrus.
Įkaitintame aliejuje iškepame šaldytas bulvytes, o menkės gabalėlius tešloje pagardiname actu ir druska. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2025 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.