Gerai išdžiovinus grybus, jų skonis puikia išsilaiko.
Džiovinami labai švarūs ir be kirmėlių grybai. Pirmiausia grybus reikia kruopščiai nuvalyti – pašalinti žemes ir įvairius spyglius. Tai padarius, grybai veriami ant iešmelių. Kaip pasakojo tikras dzūkas Vytas Balkūnas, ant iešmelio reikia verti panašaus dydžio grybus.
Suvėrus grybus, galima kurti krosnį. Grybai ant krosnies viršaus dedami tuomet, kai lieka tik rusenančios žarijos. Džiovinamus grybus galima uždengti popieriumi. Taip jie paliekami visai nakčiai.
Ryte grybai turėtų būti išdžiūvę, bet jeigu dar yra drėgnų grybų, juos reikėtų palikti dar vienai dienai.
Dzūkų grybai – Sankt Peterburgo turčiams
Prieškariniais ir netgi pokariniais laikais džiovinti grybai buvo paklausi prekė ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. Daugiausia Rusijoje. Vasaros metu prisidžiovinę baravykų kaimo gyventojai juos veždavo parduoti ne tik į Vilniaus, bet ir į Maskvos ar Sankt Peterburgo turgus.
Kadangi grybai čia kainavo brangiai, juos įpirkti galėjo tik pasiturintys Rusijos gyventojai. Nuvežus dešimtį ar daugiau kilogramų ir juos realizavus, kaimo gyventojui atsipirkdavo traukinio bilietas ir dar nemažai likdavo.
Džiovinti grybai taip pat buvo laikomas kaip vienas geriausių kyšių daktarams ar dideliems viršininkams. Kartais jų dovanodavo ir ypatingiems svečiams.