12 produktų, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve

Kur laikote duoną? O pomidorus? Virtuvės patarimų portalas „Kitchn“ išrinko 12 produktų, kurių nereikėtų laikyti šaldytuve.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 18, 2015, 3:47 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 7:53 PM

1. Pomidorai. Šaldytuve jie praranda ir kvapą, ir skonį, tampa miltingi. Geriausia pomidorus laikyti virtuvėje sausoje vietoje.

2. Prieskoninės žolelės, bazilikai. Šaltis nužudo jų kvapą, o juk dėl jo mes ir mėgstame žoleles. Geriau jas laikyti stiklinėje, į kurią įpilta šiek tiek vandens.

3. Bulvės. Jas reikia laikyti vėsioje, tačiau ne šaltoje vietoje. Šaltyje bulvių krakmolas greičiau virsta cukrumi. Laikykite bulves tamsioje ir sausoje vietoje, tiktai išimkite jas iš plastikinio maišelio – jame jos ims greičiau pūti. Geriausia laikyti bulves popieriniame maišelyje.

4. Česnakai. Kaip ir bulves, juos reikia laikyti vėsiai, bet ne šaltai. Šaldytuve jie gali supelyti.

5. Svogūnai. Dėl juose esančios drėgmės svogūnai gali tapti minkšti. Kaip ir bulves, juos reikia laikyti vėsiai. Tačiau nelaikykite svogūnų kartu su bulvėmis – jie ims gesti.

6. Avokadas. Kur laikyti šį vaisių, priklauso nuo jo sunokimo. Jeigu norite, kad avokadas dar noktų, nedėkite jo į šaldytuvą. O jeigu jis tinkamas valgyti, tačiau dar norite palaikyti, tuomet jam vieta – šaldytuve.

7. Alyvuogių aliejus. Šaltyje jis tirštėja, atsiranda nuosėdų. Geriau laikyti jį kambario temperatūroje, tamsioje vietoje.

8. Duona. Būdama šaldytuve ji greitai netenka drėgmės, tad geriau laikyti ją ant lentynos. Jeigu nusipirkote jos tiek, kad nesuvalgysite per keturias dienas, likusią galite užšaldyti šaldiklyje, tačiau labai gerai įvyniokite į plėvelę.

9. Kavos pupelės. Šaldytuve jos praranda kvapą ir skonį, be to, sugeria kitus šaldytuvo kvapus. Bet jeigu turite labai daug kavos pupelių, jas galima užšaldyti šaldiklyje.

10. Medus. Nėra jokio poreikio dėti jo į šaldytuvą, jis puikiai laikosi kambario temperatūroje. Šaltyje jis gali cukruotis.

11. Bananai, slyvos, persikai. Šaldytuve jiems – ne vieta, nes šaltis pakeičia jų struktūrą, skonį ir kvapą.

12. Kečupas, aštrus padažas, garstyčios. Netgi atidarytus šiuos pagardus galite laikyti virtuvės lentynoje, nes juose yra nemažai acto ir kitų konservuojančių medžiagų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.