Naujas būdas ruošti žolelių atsargas stebina paprastumu

Prieskoninėmis žolelėmis galima gardinti patiekalus ne tik vasarą.<br>123rf nuotr.
Prieskoninėmis žolelėmis galima gardinti patiekalus ne tik vasarą.<br>123rf nuotr.
Stopkadras iš „Youtube“.<br>Žoleles dėkite į formeles ledui, apliekite alyvuogių aliejumi ir užšaldykite.
Stopkadras iš „Youtube“.<br>Žoleles dėkite į formeles ledui, apliekite alyvuogių aliejumi ir užšaldykite.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-06-12 11:48, atnaujinta 2017-11-22 23:48

Jau dabar darželiai kupini petražolių, krapų ir kitų prieskoninių žolelių. Netrukus sulauksime ir šviežių bazilikų, čiobrelių, kitų kvapnių augalų. Kaip juos išsaugoti, kad mūsų patiekalai jais kvepėtų ne tik vasarą?

Galima jų susidžiovinti ar užšaldyti, tačiau šiuos metodus jau turbūt išbandėte.

Amerikietė tinklaraštininkė KatieQ siūlo kitokį metodą – tereikia turėti formelių ledui ir alyvuogių aliejaus.

Žoleles susmulkinkite ir suberkite į formeles, įpilkite aliejaus ir sudėkite į šaldiklį. Kai aliejus sušals, išimkite iš formelių ir sudėkite į sandarų maišelį – taip žoleles galėsite saugoti ilgai.

Ruošiant patiekalą tereikės į ji įdėti kubelį, o tuomet jūsų virtuvėje vėl pakvips vasara.

Pažiūrėkite KatieQ vaizdo siužetą – jos siūlomas metodas tikrai paprastas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.