Kaip konservuotus pomidorus iš skardinės paversti tobulais

Pomidorai iš skardinės atrodo nuobodūs? Atraskite juos iš naujo. Nors konservuoti pomidorai dažnai neturi tokio stipraus skonio ir aromato, kaip kečupas, šias daržoves galima paversti puikiausiu garnyru arba padažu, kurį išbandę nebežiūrėsite į stiklainius, stovinčius parduotuvių lentynose.

Konservuoti pomidorai neturi ryškaus skonio ir aromato. Pagerinkite juos patys!<br>123rf nuotr.
Konservuoti pomidorai neturi ryškaus skonio ir aromato. Pagerinkite juos patys!<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 17, 2015, 5:12 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 5:56 AM

Tereikia truputį pasistengti, ir vandeningi, rūgštūs pomidorai virs saldžiu, karamelizuotu, aromatų ir skonių kupinu pagardu, kuriuo galėsite skaninti sriubas, padažus, dėti ant sumuštinio ar patiekti su mėsiškais patiekalais.

Kaip padaryti šį stebuklą, o tiksliau, labai paprastą dalyką, moko epicurios.com.

Atidarykite vieną ar keletą skardinių pomidorų, konservuotų savo sultyse, ir skystį nupilkite – jį galite panaudoti kituose patiekaluose ar tiesiog išgerti.

Pomidorus perpjaukite per pusę ir guldykite nupjautąja dalimi žemyn į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis – čiobreliais, raudonėliu, dėkite česnako skiltelių, berkite aitriosios paprikos dribsnių – su pomidorais jie labai dera.

Dėkite skardą į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir palikite joje pomidorus valandai ir 15 minučių. Nemaišykite. Per tą laiką pomidorai taps ne tik labiau koncentruoto skonio ir karamelizuoti – jie bus prisigėrę žolelių ir česnako aromato.

Ką su jais daryti po to? Sutrinkite, jeigu norite puikaus, natūralaus, be jokių priedų padažo. Tik atminkite – ilgai jo laikyti negalėsite. Juk be jokių konservantų ir priedų!

Jeigu norite sriubos – sutrinkite ir įpilkite virinto vandens.

Sveikais (netrintais) pomidorais gardinkite sumuštinius su mėsa, dėkite jų ant skrebučio ir mocarelos sūrio riekelės, jie puikiai tiks kaip garnyras prie žuvies ar paukštienos patiekalų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?