10 žingsnių, kaip išvirti idealius makaronus

Makaronus mėgsta daugelis – ir dėl to, kad jie lengvai paruošiami, ir dėl to, kad makaronų patiekalų yra tokia gausybė, kad visiems jiems paragauti nepakaktų metų.

Paisykite kelių taisyklių, ir džiaugsitės tokiais makaronais, kurie puikuojasi ir ant italų stalo.<br>123rf nuotr.
Paisykite kelių taisyklių, ir džiaugsitės tokiais makaronais, kurie puikuojasi ir ant italų stalo.<br>123rf nuotr.
Puode, kuriame verda makaronai, turi būti pakankamai vandens.<br>123rf nuotr.
Puode, kuriame verda makaronai, turi būti pakankamai vandens.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

Sep 11, 2015, 11:47 AM, atnaujinta Oct 16, 2017, 9:58 AM

Makaronus kasdien galima valgyti vis kitaip – su grybais, mėsa, daržovėmis, net vaisiais, sūrio, bazilikų ar pomidorų padažu. Kad ir kiek būtų įvairiausių priedų, svarbiausia – mokėti tinkamai išvirti makaronus.

Gudrybėmis, kad jūsų makaronai būtų tokie, kaip ir ant italų stalo, dalinasi chatelaine.com

1. Į puodą, kuriame virsite makaronus, pilkite pakankamai vandens. Vandeniui užvirus makaronai turi laisvai judėti puode. Be to, būtina išlaikyti aukštą temperatūrą, kai į puodą sudėsite makaronus – kuo daugiau makaronų ir mažiau vandens, tuo ilgiau užtruks, kol vanduo vėl užvirs. Idealu, jeigu 250 g makaronų verdate 3 litruose vandens.

2. Berkite tiek druskos, kad vanduo būtų jūros vandens sūrumo. Vandens pasūdymas – vienintelė galimybė pasūdyti makaronus. Kad jie įgautų skonio, vanduo turi būti jūros vandens sūrumo. Trims litrams vandens reikia mažiausiai 1 valgomojo šaukšto druskos.

3. Į vandenį, kuriame virsite makaronus, nepilkite aliejaus. Dažnas pila aliejaus nenorėdamas, kad makaronai suliptų. Tačiau dėl to jie tampa riebaluoti ir slidūs, todėl prie jų nelimpa padažas.

4. Makaronus dėkite tik į smarkiai kunkuliuojantį vandenį. Krakmolas greitai sugeria vandenį, todėl makaronų paviršius permirksta. Kad makaronai būtų standūs, vandens temperatūra turi būti kaip įmanoma aukštesnė.

5. Sumetei makaronus – pamaišyk. Vos tik subersite makaronus į vandenį, pamaišykite – tai neleis makaronams sulipti vieniems su kitais arba prilipti prie puodo dugno. Verdant nuolat pamaišykite.

6. Perskaitykite etiketę. Makaronams išvirti reikia nevienodo laiko. Skirtingos jų rūšys, sudėtis reikalauja skirtingo laiko, tad geriausia perskaityti gamintojo rekomendacijas. Likus porai minučių iki virimo pabaigos pradėkite ragauti. Jeigu pageidaujate tikrų itališkų makaronų, virkite juos 'al dente' – jie dar turi būti šiek tiek kietoki.

Jeigu makaronus po to dar ruošite keptuvėje su padažu, galite juos nukaisti nuo viryklės šiek tiek anksčiau nei jie pasieks 'al dente“ stadiją.

7. Neišpilkite viso vandens, kuriame virė makaronai. Prieš nusunkdami makaronus nupilkite puodelį vandens, kuriame jie virė – prireiks padažui praskiesti.

8. Nenusausinkite makaronų per daug. Kiaurasamtyje makaronus laikykite tik tol, kol nutekės vanduo – nereikia jų nudžiovinti. Makaronams auštant krakmolas sukietės, ir jie sulips.

9. Makaronus dėkite į padažą, o ne atvirkščiai. Visuomet pasiruoškite padažą prieš baigiant virti makaronams. Padažą gaminkite didelėje keptuvėje ar puode, kuriame būtų vietos ir makaronams. Sudėkite juos iškart, vos tik nuvarvinsite vandenį.

10. Įpilkite į padažą šiek tiek vandens, kuriame virė makaronai. Šlakelis vandens leis padažui geriau prikibti prie makaronų.

Visų svarbiausia taisyklė – makaronų virimas turi būti paskutinis žingsnis gaminant patiekalą. Kai juos dėsite į puodą, padažas turi būti gatavas, salotos – ant stalo. Išvirtus makaronus iškart dėkite į padažą, kad jie nespėtų sulipti.

Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?