Penas akims ir pilvui: 14 idėjų, ką pagaminti iš bulvių

Keptos bulvės, bulviniai blynai, bulvių plokštainis, didžkukuliai... Daugelio pamėgti bulvių patiekalai tapo kasdienybe. 

Švedijoje atsiradęs patiekalas Haselbacko bulvė – tai orkaitėje kepama bulvė, kurioje padaromos įpjovos.<br>123rf nuotr.
Švedijoje atsiradęs patiekalas Haselbacko bulvė – tai orkaitėje kepama bulvė, kurioje padaromos įpjovos.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 16, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Nov 19, 2018, 1:11 PM

O ką iš bulvių gamina kitos tautos? „Food, People, Places“ sukūrė vaizdo siužetą, kuriame pagrindinį vaidmenį atlieka bulvės. Receptų jame nerasite, tačiau pažiūrėti verta jau vien dėl to, kad tai – tikras penas akims. O gal pažiūrėjus siužetą kils minčių ką nors pasigaminti – tad peno gali būti ir pilvui.

Šiame filme rasite keturiolika idėjų, ką galima pagaminti iš bulvių. Tai virtų bulvių salotos – patiekalas, populiarus daugybėje šalių, graikiška skordalia – tyrė iš bulvių ir česnakų, Švedijoje atsiradęs patiekalas Haselbacko bulvė – tai orkaitėje kepama bulvė, kurioje padaromos įpjovos. Į jas galima dėti sūrio, sviesto, kumpio ar kitų priedų. 

Taip pat filme primenamas tradicinis prancūziškas patiekalas, kai į tam tikrą sūrį įmaišoma bulvių košė (aligot), ispaniška trinta bulvių sriuba (potato espuma), įvairiai gruzdintos bulvės, itališki bulvių virtinukai (gnocchi).

Šventėms tiktų bulvės olandiškai – iš bulvių tyrės ir kiaušinio trynio pagaminta tešla, kuri tarsi sausainiai kepama orkaitėje.  

O gal kils minčių pasigaminti bulvių makaronų ar tarkuotų bulvių blynų švediškai?

Nepamiršti ir saldžių patiekalų mėgėjai – Čekijoje, Lenkijoje, Slovakijoje, Kroatijoje, Bosnijoje  populiarūs virtų bulvių koldūnai su vaisių įdaru.

Pažiūrėkite – gal ir jūs užsimanysite ką nors pasigaminti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.