„Pirmiausia Kūčių stalui netinka blizgesys. Kūčių stalas dengiamas balta staltiese, prie kurios dera šieno bei raudonojo vyno spalvos akcentai.
Puošiant stalą reikia siekti natūralumo, todėl tiktų ir šakelės ar kankorėžiai. Perrišimui siūlyčiau naudoti plaušinę virvę arba špagatą“, – portalui lrytas.lt sakė Šiaulių profesinio rengimo centro (PRC) Prekybos ir verslo skyriaus padavėjų-barmenų profesijos mokytoja Aldona Kairienė.
Kūčių stalo neįsivaizduojame be pagrindinio patiekalo – kūčiukų.
„Kūčiukų nederėtų patiekti kampuotose induose. Labiausiai tam tiktų obuolio formos indas, kuris turėtų puikuotis matomiausioje Kūčių stalo vietoje.
Obuoliui Advento laikotarpiu skiriamas ypatingas dėmesys. Šis vaisius simbolizuoja vaisingumą, dosnumą, amžinybę.
Į tokios formos indą sudėti kūčiukai tikrai papuoš Kūčių stalą“, – sakė padavėjo-barmeno profesijos mokytoja.
Patarimų, kaip laikantis senųjų tradicijų papuošti Kūčių stalą ir patiekti kūčiukus, pasak A.Kairienės galima be didesnio vargo rasti internete.
O toms šeimininkėms, kurios puošdamos šventinį stalą ieško šiuolaikiškesnių sprendimų, padavėjo-barmeno profesijos mokytoja patarė neprarasti saiko.
„Nederėtų Kūčių stalo padaryti margo kaip Velykų kiaušinis“, – sakė A.Kairienė.