Tobulo omleto paslaptis atskleista

Lėkštė gardaus omleto yra patys nuostabiausi pusryčiai. O jeigu dar omletas paruoštas tinkamai, apima tikra palaima valgant šį šiltą, lengvą, purų ir tinkamai prieskoniais pagardintą patiekalą.

Omletą paruošti gana paprasta, bet neretai žmonės jį gamindami persistengia.<br>123rf nuotr.
Omletą paruošti gana paprasta, bet neretai žmonės jį gamindami persistengia.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-01-13 05:45, atnaujinta 2017-06-11 07:20

Paruošti gerą omletą yra gana paprasta, tačiau dauguma žmonių jį gamindami persistengia. Tad ką reikia žinoti, kad jūsų omletas būtų tobulas?

Svarbiausia – prisiminti, kad į jau suplaktus kiaušinius negalima pilti skysčių, tokių kaip pienas, vanduo ar net grietinėlė, rašo interneto portalas „Yummy“. Tai gali apsunkinti gamybos procesą ir sugadinti kiaušinienę.

Skysčiuose, pavyzdžiui, piene, yra nemažai vandens, kiaušiniai susitraukia greičiau nei skysčiai spėja išgaruoti. Taigi, į plaktus kiaušinius įpylus pieno, omletas nebus vientisas. Pienas atsiskirs nuo kiaušinių, vos jie kepdami pradės tirštėti.

Jeigu norite, kad omletas taptų kreminiu, į plakinį įdėkite lydyto sviesto. Svieste yra mažai vandens ir daug riebalų, tad omletas taps šilkiniu ir vientisu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.