Paruošti gerą omletą yra gana paprasta, tačiau dauguma žmonių jį gamindami persistengia. Tad ką reikia žinoti, kad jūsų omletas būtų tobulas?
Svarbiausia – prisiminti, kad į jau suplaktus kiaušinius negalima pilti skysčių, tokių kaip pienas, vanduo ar net grietinėlė, rašo interneto portalas „Yummy“. Tai gali apsunkinti gamybos procesą ir sugadinti kiaušinienę.
Skysčiuose, pavyzdžiui, piene, yra nemažai vandens, kiaušiniai susitraukia greičiau nei skysčiai spėja išgaruoti. Taigi, į plaktus kiaušinius įpylus pieno, omletas nebus vientisas. Pienas atsiskirs nuo kiaušinių, vos jie kepdami pradės tirštėti.
Jeigu norite, kad omletas taptų kreminiu, į plakinį įdėkite lydyto sviesto. Svieste yra mažai vandens ir daug riebalų, tad omletas taps šilkiniu ir vientisu.