Šis kiaušinių marginimo būdas keri paprastumu ir rezultatais

Daugelis ieško natūralių būdų kiaušiniams marginti – vieni juos dažo svogūnų lukštais, vašku, kiti – raudonojo kopūsto ar ciberžolės tirpalu. 

Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
Dekupažo būdu marginti kiaušiniai.<br>123rf nuotr.
123rf nuotr.
123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Ugnė Jablonskytė

Mar 23, 2016, 12:00 PM, atnaujinta Mar 29, 2022, 7:57 PM

Pasidalinsiu dar vienu marginimo būdu, kuris leidžia sukurti labai įspūdingus kiaušinius. Gėlėti, žvaigždėti, puošti viščiukais ar Renesanso paveikslais – viskas priklauso nuo to, kokių servetėlių rasite savo parduotuvėje.

Tie, kurie žino, kas yra dekupažas, turbūt jau suprato, kad kalbama apie kiaušinių dekupažą!

Nesu šiuo būdu marginusi nei dėžučių, nei veidrodžių rėmų, tačiau taip marginti kiaušinius – tikrai paprasta. Gal pirmieji bandymai ir buvo kiek „raukšlėti“, tačiau šie kiaušiniai buvo tikrai įspūdingi, privertę daugelį aiktelėti iš nuostabos ir klausinėti, kaip juos marginau. 

Beje, į servetėles tarsi į marškinėlius susukti margučiai buvo ir patys tvirčiausi!   Taigi, ko reikia norint sukurti tokius įspūdingus margučius?

Spalvingų servetėlių, teptuko, kurį sėkmingai gali pakeisti ausų krapštukas. Dar – kiaušinių baltymų, krakmolo arba želatinos – tai klijuojanti medžiaga.

Pirmas žingsnis – kietai išvirti kiaušinius ir atšaldyti. 

Beje, prieš dengiant paveikslėliais galima juos ir nudažyti – tuo labiau, jeigu piešiniu dengsite tiktai dalį kiaušinio. 

Antras žingsnis – pasiruošti klijuojančią medžiagą: baltymus užteks supilti į indelį. Krakmolą reikia praskiesti šlakeliu verdančio vandens, kad gautųsi skysta tyrelė. Želatiną – išbrinkinti, ištirpdyti ir ataušinti. Ją reikia laikyti šiltai, kad nesustingtų. 

Toliau – pasiruošti servetėles. Atskirti viršutinį sluoksnį, ant kurio atspaustas piešinys – reikalingas tiktai jis. Rankomis išplėšti vieną ar keletą piešinėlių.  Nereikėtų kirpti, nes plėšyti kraštai geriau „pasislėps“. 

Ant kiaušinio dėti piešinį, tada teptuku užtekpti klijų ant piešinėlio viršaus ir braukti nuo vidurio į šonus. Klijuoti kitą piešinėlį, taip užpildant visą kiaušinio paviršių (arba tik dalį – kaip jums patinka). 

Kiaušinį dėti ant grotelių, kad nudžiūtų. Kad būtų greičiau, aš naudoju plaukų džiovintuvą.

Daugiau puikių idėjų ir patarimų, kaip marginti kiaušinius, rasite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.