Alytiškės margučiai: nuostabus rezultatas – iš pirmo karto

[[ge:lrytas:lrytas:720327]]

N.Gusarova prieš Velykas kiaušinius gražina iš servetėlių išplėštais ir priklijuotais paveikslėliais.<br>alytusplius.lt nuotr.
N.Gusarova prieš Velykas kiaušinius gražina iš servetėlių išplėštais ir priklijuotais paveikslėliais.<br>alytusplius.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimonda Andriulionytė (alytusplius.lt)

Mar 26, 2016, 9:56 AM, atnaujinta May 31, 2017, 12:51 PM

Moteris prieš Velykas kiaušinius gražina iš servetėlių išplėštais ir priklijuotais paveikslėliais. Tokį būdą ji atrado naršydama internete.

„Nusibodo tradicinis kiaušinių marginimas dažais, chemija, kai nusidažo ne tik kiaušinių lukštas, bet ir pats kiaušinis“, – sakė alytiškė, išbandžiusi daug pastangų nereikalaujančią kiaušinių marginimo techniką.

Tereikia įsigyti spalvingų, nedideliais paveikslėliais išpuoštų servetėlių, turėti šepetėlį ir kiaušinio baltymo.

Iš servetėlės pirmo sluoksnio reikia išplėšti nedidelius paveikslėlius, juos dėti ant virto kiaušinio ir aptepti baltymu, kad paveikslėliai priliptų.

„Baltymas tepamas ant iš servetėlės išplėštų paveikslėlių viršaus. Tepame su šepetėliu. Paveiksliukai turi būti nedideli, kad tepant nesusidarytų nelygumų. Patogiausia iš pradžių apklijuoti vieną kiaušinio pusę, palikti, kad išdžiūtų, o po to imtis likusios pusės“, – pasakojo N.Gusarova.

Netradiciniu būdu marginti kiaušiniai atrodo dailiai, spalvingai ir labai blizga. Pasak alytiškės, toks kiaušinių marginimas – vienas malonumas, nes gražius margučius pavyksta išgauti net neįgudusiems kiaušinių margintojams.

Natalijos artimieji, pirmą kartą pamatę tokius margučius, iš pradžių negali atsakyti, kokiu būdu jie padailinti. Vieni spėja, kad kiaušiniai aptraukti medžiaga, kiti – kad specialiu popieriumi.

N.Gusarova teigia, kad servetėlių paveikslėliais puoštus kiaušinius galima pateikti dar įdomiau, tik reikia pasitelkti fantaziją. Ant kiaušinių galima klijuoti mažus akmenėlius, Svarovskio kristaliukus ar medžiaginius kaspinėlius.

Nors kiaušinius marginti alytiškė mėgsta, jų per Velykas daug suvalgyti neketina. Aktyviai sportuojanti ir figūrą tausojanti moteris suvalgo daugiausia du margučius.

„Mūsų šeima nedidelė. Marginu dešimt kiaušinių ir mums tiek užtenka. Juk dar ir artimieji atneša margučių, apsikeičiame jais tarpusavyje“, – sakė moteris, prisipažinusi, kad ant jos šventinio stalo puikuosis būtent servetėlių atplaišomis marginti kiaušiniai, kurie bus ridenami ir daužiami vienas į kitą tikrinant, kuris stipresnis.

Šventinėmis nuotaikomis gyvenanti N.Gusarova alytiškiams Velykų proga linki sveikatos, laimės, meilės.

„Ir žinoma, daugiau šypsenų. Lietuvoje orai ir taip niūrūs, norisi, kad žmonės daugiau šypsotųsi, būtų šventiškai nusiteikę. Šypsenos užkrečiamos. Pamatai, kad praeivis šypsosi ir pačiam jau linksmiau“, – teigė moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.