Į iškylą nepamirškite bulvių: gudrybės, kaip jas kepti grilyje

Ruošiantis šiltam savaitgaliui tikru galvosūkiu tampa ne tik mėsos marinavimas, bet ir klausimas, kokį skanų ir išvaizdų garnyrą patiekti. Dauguma vasarotojų išsiverčia su šviežiomis lietuviškomis daržovėmis, tačiau visą dieną praleidus gryname ore, norisi ir karšto garnyro.

Folijoje keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Folijoje keptos bulvės.<br>123rf nuotr.
Ant žarijų išsikepkite bulvių, kurios primena armoniką.<br>123rf nuotr.
Ant žarijų išsikepkite bulvių, kurios primena armoniką.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 27, 2016, 11:09 AM, atnaujinta May 24, 2017, 2:02 AM

Sprendimas vienas: mūsų nacionalinės kulinarijos pagrindas – bulvės

Garnyras lyg armonikėlė

Kad ir ką gamintume, maistas turi būti išvaizdus. Būtent rega yra vienas pagrindinių jutimų, padedančių iš restorano valgiaraščio išsirinkti patiekalą.

Maisto žaismingumas itin svarbus, kai gaminame vaikams, kurie dažniausiai labiau domisi žaidimais, o ne maistu. Visiems atvejams prekybos tinklo „Iki“ kulinarijos ekspertė Aistė Rasmussen rekomenduoja ant žarijų išsikepti bulvių, kurios primena armoniką.

„Nuplaukite nevirtas bulves ir iki galo neperpjaudami padarykite tankias įpjovas. Tokias bulves svarbu dar perplauti vandeniu, kad kepant skiltelės nesuliptų.

Tada į tarpelius sukaišiokite pjaustytą česnaką ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Taip paruoštas bulves dėkite ant grotelių ir kepkite virš žarijų, o pabaigoje dar apibarstykite tarkuotu kietuoju sūriu ir smulkintais krapais“, – patarė A.Rasmussen. 

Bulvės su staigmena

Taupantiems laiką siūlome kepti išvirtas bulves. Tokiu atveju tikrai nereikės baimintis, jog garnyras bus neiškepęs.

„Iki“ maisto žinovė išvirtas bulves su lupenomis siūlo kepti padaže, susuktas į foliją: “Ingredientų mišinį – medų, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, garstyčių grūdelius ir mėgstamiausias žoleles – sumaišykite atskirame inde.

Išvirusias bulves supjaustykite ketvirčiais ir sumaišykite su pagamintu mišiniu. Suskirstykite bulves norimo dydžio porcijomis, sudėkite į paruoštus folijos lopšelius, įdėkite smulkinto česnako ir viską apibarstykite mėgstamu sūriu. Nepalikdami tarpų užspauskite foliją ir dėkite ant grotelių“.

Garnyro iešmeliai

Ant iešmo galime verti ne tik gardžius šašlykus, bet ir spalvingą garnyrą prie jų.

„Iki“ kulinarijos ekspertė rekomenduoja tokiam garnyrui taip pat iš anksto išsivirti nedidelių šviežių lietuviškų bulvyčių.

„Mažąsias bulves nusausinkite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apibarstykite druska.

Kietesnį fetos sūrį supjaustykite didesniais kubeliais. Galiausiai maišydami ingredientus sumaukite ant medinio iešmelio bulvytes, fetą, skirtingų spalvų vyšninius pomidorus ir kepkite, kol viskas gražiai parusvės“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.