Jūs net neįtariate, kur dar gali praversti maistinė plėvelė

Atrodytų, kam daugiau gali būti skirta maistinė plėvelė, jeigu ne maisto produktams įvynioti? Pasirodo, ji gali būti daug naudingesnė, nei manėte iki šiol. Susipažinkite su keliomis gudrybėmis, kurios tikrai palengvins jūsų buitį.

Bananų stiebus apvyniojus maistine plėvele, jie ilgiau išsaugos drėgmę, liks švieži ir skanūs.<br>lrytas.lt nuotr.
Bananų stiebus apvyniojus maistine plėvele, jie ilgiau išsaugos drėgmę, liks švieži ir skanūs.<br>lrytas.lt nuotr.
Gerdami štai taip uždengtą gėrimą neapsilaistysite nei jūs, nei jūsų vaikai.<br>lrytas.lt nuotr.
Gerdami štai taip uždengtą gėrimą neapsilaistysite nei jūs, nei jūsų vaikai.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 14, 2016, 11:13 AM, atnaujinta May 15, 2017, 11:56 PM

Su jomis supažindina „Good Housekeeping“.

Padės ilgiau išsaugoti šviežius bananus

Visi esame patyrę, kaip greitai pernoksta ir pajuoduoja iš parduotuvės parnešta bananų kekė. Šį procesą pristabdysite, jeigu stiebus apvyniosite maistine plėvele. Taip jie ilgiau išsaugos drėgmę, išliks švieži ir skanūs.

Padės išnaikinti vaisines museles

Vasarą su šia problema susiduria daugelis – kad ir kiek valytume virtuvę bei kriauklę, vis viena atsiranda vaisinių muselių. Kad ir vienadienės, jos labai erzina, be to, jų pilna virtuvė atrodo nevalyvai. Ką daryti?

Į dubenėlį dėkite kokių nors sunokusių vaisių, dubenėlį uždenkite maistine plėvele. Peiliu pradurkite nedidelę skylutę. Muselės kaupsis dubenėlyje, nerasdamos vietos išeiti.

Vaisių kas keletą dienų pakeiskite.

Padės išvirti kiaušinį be lukšto

Be lukšto virtas kiaušinis – tikras skanumynas. Tačiau daugelis baiminasi imtis jo virimo, nes tai atrodo sudėtinga. Tačiau tai padaryti turint maistinės plėvelės – vienas juokas. Apie tai „Skonis“ rašė anksčiau: „Be lukšto virtas kiaušinis – lengviau nei įsivaizduojate“.

Padės išsaugoti gėrimą stiklinėje

Jūsų vaikai, gerdami sultis ar kitą gėrimą iš stiklinės, nuolat apsilaisto? Į stiklinę įpilkite gėrimo, uždenkite jos paviršių maistine plėvele, prispauskite prie šonų, kad gerai prikibtų ir pradurkite plėvelę šiaudeliu. Vaiko drabužiai tikrai liks švarūs! 

Padės išsaugoti atsargas žiemai

Konservuojate vaisius ir daržoves? Viena paprasta gudrybė, kad nereikėtų sterilizuoti užsukamų dangtelių arba išmesti sugedusių.

Kai stiklainį pripildysite norimo įdaro, ant viršaus uždėkite gabalėlį maistinės plėveles – jis turi būti didesnis nei dangtelis, kad uždengtų ir šiek tiek šonų. Apspauskite plėvelę ir užsukite stiklainį, kaip įprasta, dangteliu.

Švaru ir patogu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.