Profesionalas pamokė, kaip per kelias minutes išdarinėti silkę

Patiekalai iš silkės – nebejotinai populiariausi ant Kūčių stalo. Šiai šventei artėjant vienos šeimininkės iš lobyno ima traukti patikrintus receptus, o kitos ieško naujų.

Tradicijoms ištikimos šeimininkės renkasi nevalytą silkę su galva ir viduriais ir pačios ją išdarinėja.<br>123rf nuotr.
Tradicijoms ištikimos šeimininkės renkasi nevalytą silkę su galva ir viduriais ir pačios ją išdarinėja.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 7, 2018, 1:02 PM, atnaujinta Dec 13, 2019, 2:30 PM

Prieš didžiąsias metų šventes silkių pardavimai kartais išauga net penktadaliu. 

Kokią silkę dažniausiai renkasi šeimininkės? Kaip rodo prekybos tinklo IKI pardavimų duomenys, dažniausiai perkama sūdyta silkės filė.

Tai labai patogu laiko neturinčioms moterims – užtenka šią filė tik supjaustyti, ir galima ruošti salotas.

Tačiau senoms tradicijoms ištikimos šeimininkės renkasi nevalytą silkę su galva ir viduriais ir pačios ją išdarinėja.

Kiekviena turi savo metodą, kaip tai padaryti. O mes siūlome pažiūrėti, kaip silkę valo profesionalas.

Šefas Dainius Gabalis silkę išdarinėja per dvi minutes – patikėkite, jis tai daro kitaip nei esate įpratę jūs. Neprofesionalui prireiks kiek daugiau laiko.

Vaizdo siužetą žiūrėkite čia: 

Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų gruodžio 19 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.