Prieš didžiąsias metų šventes silkių pardavimai kartais išauga net penktadaliu.
Kokią silkę dažniausiai renkasi šeimininkės? Kaip rodo prekybos tinklo IKI pardavimų duomenys, dažniausiai perkama sūdyta silkės filė.
Tai labai patogu laiko neturinčioms moterims – užtenka šią filė tik supjaustyti, ir galima ruošti salotas.
Tačiau senoms tradicijoms ištikimos šeimininkės renkasi nevalytą silkę su galva ir viduriais ir pačios ją išdarinėja.
Kiekviena turi savo metodą, kaip tai padaryti. O mes siūlome pažiūrėti, kaip silkę valo profesionalas.
Šefas Dainius Gabalis silkę išdarinėja per dvi minutes – patikėkite, jis tai daro kitaip nei esate įpratę jūs. Neprofesionalui prireiks kiek daugiau laiko.
Vaizdo siužetą žiūrėkite čia:
Turinys pirmą kartą publikuotas 2016 metų gruodžio 19 dieną.