Paprasta gudrybė, kad bulvių košė būtų lyg šilkinė

Nors visi mėgstame bulvių košę, košė košei nelygi. Kartais ji būna švelni lyg šilkas, o kartais – sprangi, nors naudojome, atrodytų, tuo pačius produktus.

Visi žinome, kad košė tuo švelnesnė, kuo daugiau joje riebalų. O šis triukas leidžia jai suteikti daugiau šilkinio skonio papildomai nenaudojant sviesto.<br> 123rf
Visi žinome, kad košė tuo švelnesnė, kuo daugiau joje riebalų. O šis triukas leidžia jai suteikti daugiau šilkinio skonio papildomai nenaudojant sviesto.<br> 123rf
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-05-03 11:15, atnaujinta 2021-05-31 20:09

Žinoma, visi mes atiduodame savo balsą už švelnią pienu atskiestą ir sviestu kvepiančią bulvių košę. Tačiau yra vienas triukas, kuris bulvių košei suteiks daugiau sviesto skonio ir šilkinės struktūros, nors naudosime tą patį kiekį, kaip įprastai! 

Jį atskleidė populiari tinklaraštininkė Diane Morgan, kurios kulinarinės knygos yra pelniusios ne vieną apdovanojimą. 

„Bulvių košės receptuose dažniausiai siūloma pašildyti pieną ir sviestą drauge, kol sviestas ištirps. Šio mišinio įmaišyti į trintas bulves. Viskas pakankamai paprasta. 

Tačiau sviestą ištirpinus atskirai ir pirmiau jį supylus į bulvių masę, tik po to supylus pieną, bulvių košė įgauna daugiau sviesto kvapo, nors šio produkto joje nėra daugiau!" - tikina Diane. 

Jos metodą jau išbandė ne vienas virtuvės mėgėjas ir patvirtino: tai tikrai paprasta, bet veiksminga gudrybė. 

Visi žinome, kad košė tuo švelnesnė, kuo daugiau joje riebalų. O šis triukas leidžia jai suteikti daugiau šilkinio skonio papildomai nenaudojant sviesto.

Kaip teigia maisto mokslininkė Shirley Corriher, riebalai įsigeria į bulvių ląsteles, jos išsipučia ir atsiskiria viena nuo kitos. O pienas jas atskiedžia ir sustiprina bendrą skonį.

Bulvių košė

Reikės:

  • 4 didelių bulvių (apie 1 kg),
  • 1 arb. š. jūros druskos,
  • ¾ puodelio pieno,
  • 80 g sviesto. 

Nuskuskite bulves, nuplaukite, supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais ir dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir užvirkite. 

Kai užvirs, suberkite jūros druskos (jei naudosite akmens druską, jos reikės mažiau).

Sumažinkite kaitrą ir virkite maždaug 10-12 minučių, kol bulvės bus minkštos. 

Atskiruose induose pašildykite pieną ir išlydykite sviestą. Tai galima padaryti ir mikrobangų krosnelėje. 

Bulves nukoškite, supilkite į puodą, kuriame virė ir maždaug minutę palaikykite virš lengvos ugnies, kad išgaruotų vanduo.

Sutrinkite bulves rankiniu ar elektriniu trintuvu, skirtu košėms, supilkite lydytą kiek praaušusį sviestą, o po to nedidelėmis dalimis pilkite pieną ir maišykite, kol košė bus minkšta ir drėgna.

Patiekite iškart arba laikykite šiltai, tačiau ne ilgiau kaip valandą.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.