Šefas įvardijo klaidą, kurią darome virdami bulvių košę

Bulvių košė – nuostabus valgis. Minkštą, purią, lengvą, paskanintą sviestu, grietine ar grietinėle, sūriu, svogūnų laiškais –  šią košę galima valgyti ir vieną, ir su mėsos ar žuvies patiekalais.

 Bulvių košė.<br> 123rf.com nuotr.
 Bulvių košė.<br> 123rf.com nuotr.
 Bulvių košė.<br> 123rf.com nuotr.
 Bulvių košė.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2017-10-09 14:32

Veikiausiai turite savo šeimos receptą, kurį sužinojote iš mamos ar močiutės.  

Nuskutate bulves, užpilate vandeniu, išverdate, nupilate vandenį, o po to sugrūdate paskaninę pienu, sviestu, druska ar savo slaptuoju ingredientu. 

Stop! Štai čia, kaip tikina virtuvės žinovas, ir slypi didžioji klaida. 

Amerikietis šefas Tyleris Florence'as, žinomas iš kelių televizijos šou, tvirtina, jog virti bulves vandenyje – niekam tikęs sumanymas.

„Bulvės turi labai subtilų skonį ir kvapą. Kai jas išverdate vandenyje, o jį išpilate lauk, išpilate ir skonį bei kvapą“, – portalui „PopSugar“ sakė T.Florence'as.

„Juk po to į bulves pilsite grietinėlės ar pieno, dėsite sviesto? Tai kodėl viso to neužpylus ant žalių bulvių ir neišvirus jų piene? Jo nereikės nupilti, o bulves pakaks tik sutrinti“, – sakė šefas. 

Pasak jo, taip paruošta bulvių košė turės daugiau skonio ir kvapo. 

Verta išmėginti, tik pieno nereikėtų padauginti, kad košė nebūtų skysta. 

O jeigu ieškote daugiau idėjų, kas bulvių košę paverčia dar gardesne, skaitykite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.