Šeši patarimai, kaip iškepti idealius varškėčius

Varškėčiai – populiarus patiekalas pusryčiams, ir ne tik jiems. Kaip iškepti purius ir skanius varškėčius? 

Varškėčiai – mėgstamas savaitgalio pusryčių patiekalas.<br> 123rf.com nuotr.
Varškėčiai – mėgstamas savaitgalio pusryčių patiekalas.<br> 123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 14, 2017, 8:24 AM, atnaujinta Jan 3, 2019, 2:29 PM

Patarimais dalijasi „Live mind“. 

1. Varškėčiams skirti produktai turi būti kambario temperatūros. Kiaušinių neturėti būti daug, kad tešla nebūtų skysta ir nereikėtų jos papildomai sutvirtinti miltais. Jeigu kepate nedidelį varškėčių kiekį – naudokite putpelių kiaušinius  arba tiktai trynius. 

Atsargiau elkitės su cukrumi: jis skystina varškę. Ir nepamirškite įberti druskos, kuri subalansuos skonį. 

Berdami miltus nepamirškite jų persijoti. Dar geriau, jeigu vietoje miltų naudosite manų kruopas – varškėčiai bus puresni. Tik jokiu būdu nepadauginkite!

2. Svarbiausia – išsirinkti tinkamą varškę. 

Nepirkite pernelyg skystos ar liesos varškės, ji turi būti 9-18 proc. riebumo. Kuo varškė sausesnė, tuo mažiau miltų prireiks, o tai reiškia, kad varškėčiai bus švelnesni, minkštesni, puresni. Puresni varškėčiai bus ir pertrynus varškę. 

3. Naudokite pagardus. Į varškėčių masę galima dėti pjaustytų obuolių, kriaušių, džiovintų vaisių, uogų. Paprastą varškę galima sumaišyti su desertine. Razinas būtina nuplauti ir išdžiovinti, tik tada dėti į masę. 

4. Paruošę tešlą duokite jai pailsėti 15-20 minučių. Po to formuokite varškėčius. Kad varškėčiai būtų lengvesni, puresni, tešla turėtų būti gana skysta, limpanti prie rankų, todėl geriausia varškėčius formuoti ne rankomis, o šaukštu ir mentele. 

5. Varškėčius apvoliokite kvietiniuose miltuose – jie sutvirtins paviršių ir padės palaikyti varškėčių formą. Darykite ne storesnius nei 1,5-2 cm storio varškėčius. 

6. Varškėčius geriausia kepti lydytame svieste arba aliejaus ir sviesto mišinyje. Keptuvė turi būti nelabai karšta, kad varškėčiai keptų lėtai – tuomet varškė išsilydys. Dėkite varškėčius, uždenkite dangčiu ir kepkite 4-5 minutes, po to apverskite. 

Daugiau patarimų ir varškėčių receptų rasite žemiau:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.