Į druskinę įpilkite sodos – šią gudrybę pamėgo milijonai šeimininkių

Valgomoji soda, kurios dažnai dedame į kepinius, jau seniai užkariavo ir kitas teritorijas.  Tai turbūt vienas geriausių valiklių, ypač virtuvėje ir vonios kambaryje.

 Supilkite sodą į druskinę – bus daug patogiau naudotis.<br> 123rf.com nuotr.
 Supilkite sodą į druskinę – bus daug patogiau naudotis.<br> 123rf.com nuotr.
 Sodos milteliai neutralizuoja rūgštinę terpę. Taip pat jie turi abrazyvinių savybių – tai reiškia, kad sodą naudojant mechaniškai nušveičiami kai kurie paviršiai.
 Sodos milteliai neutralizuoja rūgštinę terpę. Taip pat jie turi abrazyvinių savybių – tai reiškia, kad sodą naudojant mechaniškai nušveičiami kai kurie paviršiai.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 2, 2018, 1:04 PM, atnaujinta Oct 14, 2021, 8:24 AM

Dėl efektyvumo, pigumo ir natūralumo ją pamėgo milijonai namų tvarkytojų visame pasaulyje. 

Jau seniai žinoma, kad soda tinka ne tik kepant pyragus, bet ir valant indus, virtuvę, kriauklę ar vonios kambarį. Tačiau kas kartą, kai jos mums prireikia įberti į tešlą ar išvalyti kriauklę, jos visuomet prisibarsto aplink.

O ilgiau pastovėjusi dėžutėje ji sudrėksta ir sušoka į gabalus. 

Nors soda ir nėra brangi, tai reiškia tiktai tai, kad ją švaistome. Ar yra išeičių? Kaip rašo „Apartment therapy“, tikrai yra, ir jos nėra brangios. 

Supilkite sodą į panaudotą (ar naują, žinoma) druskinę. Šis indelis nėra brangus, tačiau padės jums kas kartą panaudoti tiek sodos, kiek reikia, ir ji nesudrėks. Be to, taip naudoti sodą ne tik taupiau, bet ir patogiau. 

Tik nepamirškite pažymėti indelio ar užklijuoti lipduko – jūs gal ir nesupainiosite, tačiau artimieji ar svečiai, norėdami padruskinti patiekalą, gali nustverti ne tą indelį.

Kodėl tarp valymo priekonių reikėtų turėti sodos 

Soda – tai visiškai natūrali, lengvai abrazyvinė medžiaga. Kuo  soda ypatinga, kad ją naudojame ir maistui, ir norėdami susidoroti su nešvarumais? Atsakymai glūdi cheminėse jos savybėse. Keletas faktų apie sodą.

Kas yra soda? 

Valgomoji soda – tai natrio hidrokarbonatas. Reaguodama su rūgštimis soda neutralizuoja rūgštinę terpę.

Taip pat sodos milteliai turi švelnių abrazyvinių savybių – tai reiškia, kad sodą naudojant mechaniškai nušveičiami kai kurie paviršiai, pavyzdžiui, emalė, sidabras, keramika ir kiti.  

Dar viena naudinga sodos savybė – ji gali panaikinti nemalonius kvapus.   

Skirtingai nei įvairūs gaivikliai ir kvapnios žvakės, kurie paprasčiausiai užmaskuoja blogus kvapus, soda juos neutralizuoja. Todėl galima pastatyti indelį su soda į šaldytuvą ar ant virtuvės lentynos, ir blogų kvapų – kaip nebūta. 

Sodos tirpalas – ir ideali priemonė šaldytuvui išvalyti.

Kai kalbama apie švarą, soda su actu yra puikūs partneriai. Vulkanas, kurį sukuria šie du virtuvės produktai, daro stebuklus virtuvėje ir vonioje. Šiuo deriniu galima atkimšti kriauklę, išvalyti orkaitę ir atlikti gausybę kitų darbų, kurių neįveikia brangiausi valikliai. 

Tiesiog sodos pasta ištepkite nešvarius paviršius ir palikite kelioms valandoms. Po to nušveiskite, o jeigu nešvarumai iškart nenusivalo, dar užbarstykite sodos ir užpilkite kelis lašus acto. Kaip ranka nuims!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.