Ką daryti, kaip laikyti nuskintas braškes, kad jos išliktų sveikos ir šviežios kuo ilgiau?
Šeimininkės internete dalinasi viena gudrybe – nereikės jokios chemijos, viskas 100 proc. natūralu.
Kaip žinia, didžiausias braškių priešas – pelėsis.
Pasirodo, nuo jo apsaugoti braškes ar kitas uogas ir išsaugoti jas net tris kartus ilgiau padės vienas produktas, kurio rasite kiekvienoje virtuvėje – tai actas. Natūralus ir nekenksmingas konservantas, beje, niekaip nepaveikiantis uogų skonio. Išbandykite – ir patys tuo įsitikinsite.
Į didesnį dubenį supilkite tris stiklines vandens ir pusę stiklinės acto. Perrinkite uogas, pradėjusias gesti išmeskite. Suberkite sveikas uogas į vandens ir acto tirpalą ir palaikykite 5 minutes. Actas sunaikins daugelį bakterijų ir pelėsio grybelį – pagrindinę priežastį, dėl kurios uogos ima gesti.
Po to gerai perplaukite uogas švariu vandeniu – acto neliks nė pėdsako. Suberkite uogas ant popierinio rankšluosčio, kitu rankšluosčio gabalėliu gerai nusausinkite iš viršaus.
Sausas uogas dėkite į sandarų indą ir laikykite šaldytuve. Jeigu viską padarėte teisingai, galėsite skanauti jas visą savaitę. „Kaip ką tik iš lysvės“, – atradimu internete pasidalino Daina.