Po pietų liko vištienos? Patarė, ką iš jos galima paruošti

Ko gero kiekvienas eame susidūrę su tuo, kad nežinome, kaip panaudoti likusius maisto produktus. Tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ kūrėja Kristina Pišniukaitė patarė, ką pasigaminti iš likusios vištienos ir pasidalino savo meksikietišku receptu, rašoma pranešime spaudai.

 Meksikietiškos tortilijos.
 Meksikietiškos tortilijos.
 K.Pišniukaitė.
 K.Pišniukaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 17, 2018, 1:18 PM

Vištienos panaudojimo galimybių – gausu

Kiekvienas žinome, kad maisto švaistyti nederėtų, tačiau kartais tiesiog pasigaminame per daug. Tinklaraščio autorė sako, kad tai gali būti net į naudą.

„Tiesą sakant, kartais aš netgi tyčia pasigaminu daugiau vištienos, kad įtemptu metu maisto gamyba vakare taptų greitesnė ir lengvesnė“, – sako ji.

K. Pišniukatė pabrėžia, kad likusi pagaminta vištiena nebūtinai turi būti panaudota iš karto – ji puikiai išsilaikys šaldytuve net keletą dienų.

Anot tinklaraščio autorės, vištiena – universali mėsa, todėl jos panaudojimo galimybės – įvairios. 

„Vištieną galima panaudoti net keliuose patiekaluose. Jau paruošta vištiena tiks įvairioms daržovėms įdaryti, pavyzdžiui, paprikoms arba cukinijoms. Kaip ingredientas ji pravers gaminant troškinius, dedant į makaronus, į tortilijas arba tiesiog ant picos. Būdų, kaip panaudoti likusią vištieną, yra labai daug“, – tikina ji.

Maisto tinklaraščio kūrėja rūpinasi mityba, todėl gamindama ieško kuo sveikesnių įvairių produktų alternatyvų. 

„Man svarbu ne tik skoninės produktų savybės, bet ir jų kokybė. Gamindama renkuosi kuo natūralesnius ingredientus, atkreipiu dėmesį į jų maistingumą, lyginu jų sudėtį. Net rinkdamasi mėsą atsižvelgiu į tai, kaip ji buvo auginama“, – sako K. Pišniukaitė.

Svarbu rinktis atsakingai augintus produktus

„Visuomenė labai sąmoningėja ir kuo toliau, tuo daugiau žmonių kelia vis aukštesnius reikalavimus maisto produktų gamintojams. Aukščiausius kriterijus kelia skandinavai – pavyzdžiui, Skandinavijos šalyse jau seniai paukščiai nėra gydomi antibiotikais, investuojama į jų auginimo sąlygų gerinimą, kad nesirgtų ir jų neprireiktų gydyti. Europos paukštynai tai laiko siektinu pavyzdžiu, gaila, ne visi. Viskas priklauso nuo pirkėjų – kuo reiklesni jie bus, tuo paukščių auginimo sąlygos ir gerovės standartai bus aukštesni.

Gaila, bet požiūris į standartus skiriasi, ypač kalbant apie antibiotikų naudojimą paukštienos industrijoje. Kad vištų nereikėtų gydyti antibiotikais, visų pirma turi būti sukurtos sąlygos joms nesirgti. Vadinasi, reikia pasirūpinti ne tik tuo, kad jos galėtų laisvai judėti, maitintis natūraliu pašaru, gauti gryno oro, bet ir tuo, kad visame auginimo procese būtų griežtai laikomasi jų gerovės principų. Ne kiekvienas gamintojas gali tai pasiūlyti, todėl vištienos, užaugintos be antibiotikų, pasiūla dar tikrai nėra didelė“, – sako Saulius Petkevičius, paukštienos gamybos įmonės AB „Putnu fabrika Kekava“ valdybos narys.

Kristina Pišniukaitė dalinasi greitu ir paprastu patiekalo su vištiena rceptu.

Meksikietiškos tortilijos su vištiena

Reikalingi produktai:

200 g vištienos filė,

4 tortilijos,

1 pomidoras,

1 Chalapos paprika, 

1 avokadas,

1 žalioji citrina,

100 g fetos sūrio, 

šviežių kalendrų,

aitriosios paprikos. 

Kaip gaminti 

Keptą vištieną išdėliokite ant tortilijų. Ant viršaus berkite pomidorų bei smulkintų avokadų kubelius. Viską apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis, ypač avokadą – kad jis nepajuoduotų. Ant viršaus užtrupinkite fetos sūrio. Dėliokite smulkintą aitriąją papriką (pagal skonį ir aštrumo pojūčius) ir papuoškite šviežiomis kalendromis. 

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.