Kaip nulupti pomidorų odelę? Kai kurie būdai nustebins ir patyrusias šeimininkes

Ruošiate pomidorų padažą, verdate trintų pomidorų sriubą, o gal ketinate konservuoti pomidorus? Tokiuose patiekaluose pomidorų odelė ne visuomet tinka. Kaip ją lupate?

 Verdančiu vandeniu nuplikius pomidorus odelė lengvai nusilupa.<br> 123rf.com 
 Verdančiu vandeniu nuplikius pomidorus odelė lengvai nusilupa.<br> 123rf.com 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2018, 1:51 PM

Gerų patarimų portalai siūlo net keletą  būdų, kaip paruošti pomidorus patiekalams ir pašalinti jų odelę. Kai kuriuos galbūt jau žinojote, tačiau kai kurie ir nustebins.

Beje, odelės galite neišmesti – pasigaminkite gardžiai kvepiančios druskos. Kaip tai padaryti, sužinosite atsivertę šį straipsnį: „Neišmeskite pomidorų odelių – štai kur jos pravers“.

Taigi, kaip nulupti pomidorų odelę?

1. Verdantis vanduo.

Tai turbūt labiausiai paplitęs ir greičiausias metodas, tinkantis ir tuomet, kai reikia nulupti daug pomidorų. Pašalinkite pomidorų stiebelius, o kitoje pusėje įpjaukite pomidorų odą kryžmai.

Sudėkite į gilų indą, užvirinkite tiek vandens, kad užtektų pomidorams apsemti ir užpilkite ant daržovių. Palaikykite 45-60 sekundžių, nupilkite vandenį. Ataušinkite pomidorus – geriausia tai daryti ledo vonelėje. Po to juos lengvai nulupsite peiliu.

2. Orkaitė.

Gal ir neįtikėtina, tačiau orkaitėje apkepti pomidorai kvepia daug geriau nei nuplikyti. Pašalinkite pomidorų stiebelius, perpjaukite juos perpus ir sudėkite nupjautąja dalimi žemyn ant skardos, ant kurios patiesta kepimo popieriaus.

Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 12-15 minučių. Patikrinkite vieną pomidorą, ar lengvai nusineria odelė. Jeigu taip, ataušinkite – tuomet lengvai pašalinsite visų pomidorų odeles.

Privalumai ir trūkumai: atima daugiau laiko, tačiau pomidorai kvapesni ir nepavandeniję.

3. Šaldiklis.

Sudėkite pomidorus į šaldymo maišelius ir užšaldykite. Stiebelius galite pašalinti prieš tai ir prieš gaminant patiekalą. Pomidorus šaldiklyje galima laikyti iki trijų mėnesių. Kai ruošitės gaminti, išimkite iš šaldiklio ir palaikykite kambario temperatūroje 15 minučių. Po to peiliu lengvai nulupsite odelę.

Privalumai ir trūkumai: lengvas metodas, tačiau apdoroti didelį pomidorų kiekį bus sunku. Be to, pomidorai užima vietą šaldiklyje.

4. Trintuvė.

Jeigu jūsų patiekalui reikalinga pomidorų tyrė, pasinaudokite šiuo metodu: pomidorų nereikės nei kaitinti, nei šaldyti. Perpjaukite pomidorą perpus, prispauskite nupjautąją pusę prie stambios tarkos ir patrinkite. Trinkite pomidorą virš dubens, kol jūsų rankose liks tik odelė.

Privalumai ir trūkumai: paprastas ir greitas būdas, tačiau tinka ne visiems patiekalams ir ne tuomet, kai reikia nulupti kibirą pomidorų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.