O kai užauginame visą kalną daržovių, visada jų pasilieku ir žiemai.
Dalį konservuojame, o kitas daržoves šaldau. Noriu apie tai ir papasakoti.
Prieskoninės žolelės: krapai, petražolės, svogūnų laiškai, laiškiniai česnakai – viską nuplauname, nusausiname, susmulkiname ir sudedame į šaldymo indelius arba maišiukus.
Šparaginės pupelės – nuplauname, nupjaustome galiukus, paverdame vandenyje apie 7 min., sudedame į šaldymo maišelius.
Rūgštynės – nuplauname, nusausiname, susmulkiname ir sudedame į šaldymo maišiukus.
Brokoliai – nuplauname, išskirstome žiedynais. Nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu), supilame į kiaurasamtį ir perliejame lediniu vandeniu. Nuvarvėjus skysčiui, sudedame į šaldymo maišelius.
Žiediniai kopūstai – nuplauname, išskirstome žiedynais. Pamerkiame 10 min. į parūgštintą vandenį. Nublanširuojame (užpilame verdančiu vandeniu), supilame į kiaurasamtį ir perliejame lediniu vandeniu. Nuvarvėjus skysčiui, sudedame į šaldymo maišelius.
Burokėlių lapai su šakniavaisiais – pasiruošiu mišinį žiemai sriubai. Lapaus nuplauname, pasmulkiname. Šaknis nuplauname, nulupame ir supjaustome mažais kubeliais. Sumaišome su lapais ir sudedame į šaldymo maišelius.
Žalieji žirneliai – šįmet jų derliaus aš dar tik laukiu. Žirnelių neblanširuoju, tik supilu į šaldymui skirtus maišelius.
Cukinijos – nuplauname, supjaustome gabalėliais ir sudedame į šaldymo maišelius.
Ant maišelių užrašau daržovių pavadinimus ir datą. Žiemą džiaugiuosi savo naminėmis paruoštomis daržovėmis. Jas naudoju sriuboms, troškiniams.
Patarimais pasidalino „Kviečiu į virtuvę“