5 auksinės taisyklės, kaip kepti vištos krūtinėlę, kad būtų minkšta ir sultinga

Nuo ko priklauso sėkmė gaminant patiekalą? Nuo visko! Bet kokia smulkmena, net ir, atrodytų, labai nedidelė, gali arba sugadinti, arba ženkliai pagerinti patiekalo skonį. 

Skaniai paruošti vištos krūtinėlę gali visi – tereikia žinoti keletą paslapčių.<br> 123rf nuotr.
Skaniai paruošti vištos krūtinėlę gali visi – tereikia žinoti keletą paslapčių.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 11, 2019, 1:04 PM, atnaujinta Apr 11, 2019, 1:11 PM

Skaniai paruošti vištos krūtinėlę gali visi, ir tai priklauso ne nuo talento ar sėkmės. Tereikia žinoti keletą paslapčių, kurios ir nulems didžiulį skonio skirtumą. 

Pamirkykite

Švelni vištienos mėsa greitai netenka drėgmės, ypač greitai sausėja krūtinėlė. Prieš gamindami užpilkite krūtinėlę stikline sūdyto vandens ir palaikykite bent 15 minučių – iš jos paruošus patiekalą mėsa bus daug sultingesnė.

Daugiau riebalų

Daugiau prieskonių

Prieskoniai taip pat taps apsauginiu sluoksniu, neleidžiančiu ištekėti sultims iš mėsos, o kartu suteiks nepakartojamą aromatą. Krūtinėlei tinka daugybė prieskonių – česnakai, čiobreliai, rozmarinai, raudonėliai, kmynai, paprika, ciberžolė, įvairiausi pipirai ir kiti prieskoniai.

Greitai ir kaitriai

Labai svarbus ir kepimo laikas. Paprastai krūtinėlė 180-200 laipsnių orkaitėje kepama apie 40 minučių. Mėsa bus kur kas švelnesnio skonio ir sultingesnė, jei bus kepama trumpiau, bet aukštesnėje temperatūroje – svarbu, kad iškepusios krūtinėlės vidinė temperatūra pasiektų 72-74 laipsnius, tuomet ji bus paruošta valgyti.

Kantrybė

Jeigu ką tik išjungėte orkaitę ir padėjote krūtinėlę ant stalo, dar neskubėkite pjaustyti. Uždenkite ją folijos lakštu ir palaikykite 10 minučių. Per tą laiką sultys pasiskirstys, mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė.  

Kiekviena tokia smulkmena priartina jus prie kulinarinės tobulybės.  Prisiminkite šias paprastas taisykles ir pasidalinkite jomis su kitais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.