Žinoma, niekas nepralenks senų gerų dar močiučių išbandytų metodų – marginimo svogūnų lukštais, samanomis, pavasarinėmis žolelėmis ir gėlėmis.
Tačiau arsenalas dabar – gerokai didesnis: dažai kiaušiniams randami virtuvėje ar prieskonių lentynoje. Gražiausi raštai ar spalvos išgaunamos naudojant mėlynes, raudonąjį vyną, ciberžolių miltelius, kavą, raudonojo kopūsto tirpalą.
Dar viena puiki priemonė – burokėliai. Jais nudažyti margučiai tikrai pagyvins švenčių stalą. O svarbiausia – juos nudažyti labai paprasta. Tad jeigu norite išbandyti, dalijamės mūsų skaitytojos Ilonos patarimais.
„Išvirkite kiaušinius, ataušinkite.
Keturiems kiaušiniams prireiks vieno vidutinio dydžio žalio (nevirto) burokėlio.
Burokėlį sutarkuokite, į tarkius įpilkite šaukštą acto.
Imkite marlės gabalėlį, dėkite burokėlių, ant jų – kiaušinį, aplipdykite burokėliais ir apvyniokite marle bei siūlu, kad gerai prispaustų.
Dėkite į dubenėlį ir laikykite šaldytuve per naktį. Ryte išvyniokite, palikite, kad nužiūtų, patepkite riebalais.
Keletas tokių margučių tikrai pagyvins švenčių stalą. Linksmų švenčių“, – palinkėjo Ilona.