Štai ką reikia padaryti prieš verdant avižinę košę: tai gerokai pagerins skonį

Avižinių dribsnių košė – vienas mėgstamiausių ir naudingiausių patiekalų pusryčiams. Ji niekad neatsibosta, nes tai universalus valgis, kurį galima pagardinti pačiais įvairiausiais priedais: vaisiais, uogomis, daržovėmis, riešutais, jogurtu, įvairiausiais prieskoniais.

Avižinių dribsnių košė – vienas mėgstamiausių ir naudingiausių patiekalų pusryčiams. <br>123rf nuotr.
Avižinių dribsnių košė – vienas mėgstamiausių ir naudingiausių patiekalų pusryčiams. <br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 9, 2019, 6:32 AM, atnaujinta Sep 9, 2019, 6:44 AM

Tačiau yra viena gudrybė, kuri padės gerokai pagerinti avižinės košės skonį be jokių papildomų ingredientų. 

Jei jums patinka skrudinti dribsniai, tikriausiai pastebėjote, kad avižų skrudinimas orkaitėje suteikia joms daugiau skonio ir geresnės tekstūros. 

Paskrudinti avižiniai dribsniai tampa saldesni, įgyja riešutų poskonio, tokie dribsniai nesuverda į košę.

Yra du būdai, kaip tai padaryti. 

Į puodą, kuriame virsite košę, dėkite gabalėlį sviesto, berkite dribsnius ir maišydami pakepinkite, kol ims skleisti kvapą ir lengvai paruduos. Įpilkite pieno ar vandens – ir išvirkite košę, kaip įprasta. Pamatysite – jūsų košė bus daug skanesnė net ir be jokių priedų. Žiupsnelis druskos – ir puikūs pusryčiai paruošti.

Taip pat galite iš karto paskrudinti didesnį kiekį avižinių dribsnių – suberkite juos į skardą ir skrudinkite 180 laipsnių orkaitėje kartais pamaišydami. Paskrudintus dribsnius laikykite sandariame inde  – kada panorėję galėsite išsivirti skaniausią košę.

Avižinių dribsnių košė pagal knygos „Visagrūdžiai pusryčiai“ autorę Megan Gordon 

2 porcijoms reikės:

1 v. š. sviesto, 

stiklinės avižinių dribsnių, 

1/4 puodelio pieno,

3/4 puodelio vandens,

druskos, 

cinamono (nebūtinai),

rudojo cukraus košei patiekti (nebūtinai).

Dėkite sviestą į puodą ir ištirpdykite, berkite avižinius dribsnius ir pakepinkite apie 5 minutes, kol ims skleisti riešutų kvapą.

Kitame puodelyje užvirinkite pieną su vandeniu ir prieskoniais. Užpilkite dribsnius, gerai išmaišykite, uždenkite ir išjunkite kaitrą. Nemaišykite. Leiskite pastovėti 7 minutes neatidarinėdami puodo. Jeigu po 7 minučių košė dar pernelyg vandeninga, uždenkite ir palikite pastovėti dar keletą minučių. 

O tuomet mėgaukitės puikiais ir labai naudingais pusryčiais.

Spauskite mygtuką „VISI KOMENTARAI“ ir reikškite savo nuomonę.

UAB „Lrytas“,
Gedimino 12A, LT-01103, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus webmaster@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2022 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.