Tačiau yra viena gudrybė, kuri padės gerokai pagerinti avižinės košės skonį be jokių papildomų ingredientų.
Jei jums patinka skrudinti dribsniai, tikriausiai pastebėjote, kad avižų skrudinimas orkaitėje suteikia joms daugiau skonio ir geresnės tekstūros.
Paskrudinti avižiniai dribsniai tampa saldesni, įgyja riešutų poskonio, tokie dribsniai nesuverda į košę.
Yra du būdai, kaip tai padaryti.
Į puodą, kuriame virsite košę, dėkite gabalėlį sviesto, berkite dribsnius ir maišydami pakepinkite, kol ims skleisti kvapą ir lengvai paruduos. Įpilkite pieno ar vandens – ir išvirkite košę, kaip įprasta. Pamatysite – jūsų košė bus daug skanesnė net ir be jokių priedų. Žiupsnelis druskos – ir puikūs pusryčiai paruošti.
Taip pat galite iš karto paskrudinti didesnį kiekį avižinių dribsnių – suberkite juos į skardą ir skrudinkite 180 laipsnių orkaitėje kartais pamaišydami. Paskrudintus dribsnius laikykite sandariame inde – kada panorėję galėsite išsivirti skaniausią košę.
Avižinių dribsnių košė pagal knygos „Visagrūdžiai pusryčiai“ autorę Megan Gordon
2 porcijoms reikės:
1 v. š. sviesto,
stiklinės avižinių dribsnių,
1/4 puodelio pieno,
3/4 puodelio vandens,
druskos,
cinamono (nebūtinai),
rudojo cukraus košei patiekti (nebūtinai).
Dėkite sviestą į puodą ir ištirpdykite, berkite avižinius dribsnius ir pakepinkite apie 5 minutes, kol ims skleisti riešutų kvapą.
Kitame puodelyje užvirinkite pieną su vandeniu ir prieskoniais. Užpilkite dribsnius, gerai išmaišykite, uždenkite ir išjunkite kaitrą. Nemaišykite. Leiskite pastovėti 7 minutes neatidarinėdami puodo. Jeigu po 7 minučių košė dar pernelyg vandeninga, uždenkite ir palikite pastovėti dar keletą minučių.
O tuomet mėgaukitės puikiais ir labai naudingais pusryčiais.