Žinomas šefas atskleidė, kuo gardina kavą: nulis kalorijų, o skonis – daug geresnis

Dienos pradžios daugelis neįsivaizduoja be puodelio karštos šviežios kavos. Kava yra tai, kas padeda pažadinti kūną ir protą. 

Kava.<br> 123rf nuotr.
Kava.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 6, 2022, 5:52 AM

Veikiausiai esate atradę savo mėgstamiausią kavą ir jos ruošimo būdą. Jei vieni yra įpratę gerti kavą be jokių priedų, tai kiti švelnina jos skonį pienu ar grietinėle, dar kiti deda daugiau ar mažiau cukraus.

Bet, kaip rašo „Tasting table“, veikiausiai nesate bandę kavos su vienu netikėtu ingredientu, kuriuo kavą paskanina žinomas šefas ir laidų vedėjas Altonas Brownas. 

Amerikiečių įžymybė A.Brownas turi unikalų kavos paruošimo metodą, kuris sumažina jos rūgštingumą bei kartumą ir suteikia šiam gėrimui švelnesnio skonio. Teigiama, kad dėl to galima naudoti mažiau cukraus ir grietinėlės, o tai reiškia, kad su kavos puodeliu gausite mažiau kalorijų. 

Beje, juoda kava yra puikus gėrimas norint numesti svorio, nes viename puodelyje yra vos penkios kalorijos. 

Taigi, ką į savo kavą deda šefas A.Brownas?

Druskos!

Druska padeda ne tik sumažinti kavos kartumą, bet ir pagerina vandens skonį. Į šešis šaukštus maltos kavos tirščių įdedu ketvirtadalį arbatinio šaukštelio jūrų druskos. Dėl tokio kiekio tikrai nejausite sūrumo, tačiau to užtenka, kad pagerėtų kavos skonis“, – patikino A.Brownas ir pridūrė: „Beje, tyrimai įrodė, kad druska iš tikrųjų efektyviau neutralizuoja kartumą nei cukrus.“

Remiantis tyrimu, paskelbtu „Oxford Academic“, natris turi kartumą neutralizuojančio poveikio. Taigi, logiška, kad į kavą įdėjus šiek tiek druskos (natrio), jos skonis tampa švelnesnis.

Tačiau prieš berdami druską į kavą įvertinkite ir tai, kiek druskos suvartojate per dieną, nes dėl per didelio druskos kiekio gali padidėti kraujospūdis. 

Rekomenduojama kiekvieną dieną suvartoti ne daugiau nei 2300 miligramų natrio. 

A.Brownas rekomenduoja tik ketvirtį arbatinio šaukštelio druskos šešiems šaukštams maltos kavos, o tai nėra daug, rašo „Tasting table“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.