Pamokė, kaip lengvai atsikratyti vaisinių muselių: tereikės dviejų paprastų dalykų

Nors ir nekenksmingos, vaisinės muselės vasarą vargina daugelį namų šeimininkių. Tačiau yra vienas paprastas būdas jų atsikratyti – tereikės dviejų kiekvienoje virtuvėje randamų dalykų.

 Vaisinės muselės.<br> 123rf nuotr.
 Vaisinės muselės.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 6:29 AM, atnaujinta Jul 26, 2023, 6:00 AM

Vaisines museles traukia daug fruktozės turintys produktai, todėl jas dažnai galime matyti aplipusias vaisius ar uogas.  

Nors pačios vaisinės muselės yra nekenksmingos, jos greitai dauginasi ir kasdien jų atsiranda vis daugiau, ypač tvyrant šiltiems orams. 

Absoliučiai geriausias būdas jų išvengti – kruopščiai ir dažnai valyti savo erdvę, o vaisius, uogas ar daržoves laikyti kuo vėsiau. O jei atsirado vaisinių muselių – turėtumėte pabandyti jų kuo greičiau atsikratyti. Nes vaisinių muselių patelės dažnai deda kiaušinėlius ant pernokusių ar pūvančių vaisių paviršiaus arba jų viduje. Dar blogiau yra tai, kad vienu metu jos gali padėti iki 500 kiaušinėlių.

Laimei, nebūtina investuoti į brangius chemikalus norint atsikratyti vaisinių muselių. Šias įkyruoles, pasirodo, sutramdo obuolių acto ir indų ploviklio duetas. 

Šiuo išbandytu metodu pasiralijo „Reddit“ vartotojai. „Pabandžiau atsikratyti vaisinių muselių su obuolių sidro actu. Pavyko!“ – pasidžiaugė vienas. 

Antrasis aprašė tikslų metodą: „Į indelį pilkite obuolių acto ir karšto vandens vienodomis dalimis – plius du lašai indų ploviklio. Šiuose spąstuose radau vaisinių muselių, įprastų musių ir vorų.“

Obuolių actas, pasirodo, yra tai, kas traukia vaisines museles. O indų ploviklis įklampina museles šiame skystyje, ir jos žūva. 

Galite naudoti ir vien obuolių actą: supilkite jį į dubenėlį ar stiklinę ir uždenkite plastikine plėvele. Prieš pradurdami nedideles skylutes viršuje, būtinai užsandarinkite kraštus.

Obuolių actas pritrauks muses, o patekusios po plėvele jos nebegalės iš jos ištrūkti.

Parengta pagal express.co.uk

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.