Štai ką reikia padaryti prieš kepant kepsnį – bus tobulas: žinomas šefas pasidalijo patarimu

Nors kepsnys, atrodo, yra gana paprastas patiekalas, yra keletas dalykų, kurie jį gali sugadinti. Nesvarbu, ar kepsite ją kepsninėje, ar keptuvėje. Ir, anot žinomo virtuvės šefo Gordono Ramsay, skoniui įtakos  turi net ir tai, ką padarysite dar net nepradėjus kepti mėsos. 

 Kepsnys.<br> 123rf nuotr.
 Kepsnys.<br> 123rf nuotr.
 Kepsnys.<br> 123rf nuotr.
 Kepsnys.<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 28, 2023, 10:26 AM

Jis atskleidė keletą patarimų, kaip iškepti tobulą kepsnį: didžioji dalis skonio priklauso nuo vienos gudrybės prieš kepimą – jeigu norite geriausio rezultato, turite ją žinoti.

Pasak Gordono, labai svarbu išimti mėsą iš šaldytuvo likus 20 minučių prieš kepant, nes kitaip greičiausiai perkepsite išorinį sluoksnį – o viduje mėsa liks nesušilusi. Tad pirmiausia leiskite žalios mėsos gabalėliams pastovėti kambario temperatūroje 20 minučių.

Kitas žingsnis – pagardinti druska ir pipirais. Pasak G. Ramsey, negailėkite nei druskos, nei pipirų, nes gaminant prarandama apie 30 procentų prieskonių.

Norint iš tikrųjų gerai iškepti kepsnius, reikia, kad keptuvė būtų karšta. Kai ji pradeda rūkti, įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus ir paskleiskite keptuvėje, sudėkite kepsnius.

Vienas iš svarbiausių dalykų – kai mėsa ims šnypšti, trumpam kilstelėkite keptuvę nuo kaitros ir vėl nuleiskite, kepkite toliau. Tai padės nesudeginti ir neperkepti kepsnių. Kai viena pusė apkeps, apverskite ir apkepkite kitą.

Apkepkite ir kepsnių šonus, prilaikydami juos žnyplėmis.

Dėl skonio į keptuvę galite įdėti žolelių ar kitų priedų. Pavyzdžiui, česnako skiltelių ir šiek tiek šviežių čiobrelių. Jeigu pernelyg rūksta, pilkite papildomai aliejaus.

Kepimo trukmė priklauso nuo to, kokio iškepimo lygio norite.

Kai mėsa bus iškepusi pagal jūsų pageidavimus, į keptuvę įdėkite gabalėlį sviesto. Tirpstančiu sviestu, susimaišiusiu su prieskoniais, apliekite mėsą – tai, anot Gordono, suteikia „visiškai kitokį skonį“.

Kelis kartus aplieję kepsnius ištirpusiu sviestu, nuimkite keptuvę nuo ugnies. Perkelkite kepsnius į lėkštę ir leiskite jiems „pailsėti“.

Supjaustykite ir mėgaukitės!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.