EUROLYGA 2023

Lietuvos rinktinė „Motocross of Nations“ B finale iškovojo 4 vietą

Praėjusį savaitgalį, spalio 6–8 dienomis, legendinėje Prancūzijos Ernée trasoje vyko Pasaulio tautų motokroso taurės varžybos „Motocross of Nations“ (MXoN). Motokroso olimpiada vadinamose varžybose dalyvavo 37 šalių komandos, sudarytos iš stipriausių sportininkų. Šiais metais konkurencija buvo labai didelė, kadangi komandos buvo sudarytos iš labai stiprių sportininkų, tarp kurių buvo ne vienas pasaulio motokroso čempionato dalyvis ir čempionas. Lietuva po stiprios kovos iškovojo Lietuvos rinktinė „Motocross of Nations“ B finale iškovojo 4 vietą bei 23 vietą bendroje komandų įskaitoje.

Lietuvos rinktinę atstovavo Domantas Jazdauskas (MXGP klasėje), Dovydas Karka (Open klasėje) ir Erlandas Mackonis (MX2 klasėje).<br>Ch.Dosmet nuotr.
Lietuvos rinktinę atstovavo Domantas Jazdauskas (MXGP klasėje), Dovydas Karka (Open klasėje) ir Erlandas Mackonis (MX2 klasėje).<br>Ch.Dosmet nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 9, 2023, 10:11 AM

Lietuvos rinktinę atstovavo Domantas Jazdauskas (MXGP klasėje), Dovydas Karka (Open klasėje) ir Erlandas Mackonis (MX2 klasėje).

Penktadienį vyko burtų traukimai, iš kurios pozicijos kiekvienos šalies sportininkai startuos kvalifikacijoje. Lietuviai neturėjo sėkmės burtuose ir startavo kvalifikacijose iš 32 vietos, kas apsunkino geros starto pozicijos užėmimą.

Šeštadienį sportininkai varžėsi kvalifikaciniuose važiavimuose, kuriuose pozicijos užimamos ne pagal geriausiai įveiktą trasos laiką, bet pagal užimtas pozicijas. MXGP klasėje važiuojantis D. Jazdauskas puikiai startavo, važiavo 9 pozicijoje ir nors po kritimo prarado daug vietų, bet iškovojo kvalifikacijoje 18 vietą. MX2 klasės kvalifikacijoje E. Mackonis turėjo sėkmingą startą, tačiau dėl priekyje nukritusio dalyvio trenkėsi krūtine į galinį varžovo motociklo ratą ir praradęs daug pozicijų, užėmė 25 vietą. D. Karka Open klasės kvalifikacijoje užėmė 21 vietą. Lietuvos komanda po MXoN kvalifikacijos iškovojo 26 vietą ir pateko į B finalą, kurioje pirmą vietą pelniusi komanda patenka į A finalo kovas.

B finalo viename važiavime visi komandos nariai startuoja kartu, užimdami starto pozicijos vietas pagal komandų kvalifikacinių važiavimų rezultatus, taip Lietuvai atiteko 7, 19 ir 29 starto vietos. Lietuvos rinktinės nariai turėjo puikų startą, D. Karka startavo antroje pozicijoje, bet prarado ją neįvertinęs slidumo ir pirmame rate nukritęs iš trasos. Nepaisant kritimo D. Karka kovojo iki galo, vijosi komandos draugus ir užėmė 17 vietą B finale. E. Mackonis mėgavosi važiavimu Ernée motokroso trasoje, kuri tapo jo viena mėgstamiausių, ir kiekviename rate gerino laiką, lenkė varžovus ir tvirtai iškovojo 14 vietą. D. Jazdauskas gerai startavęs laikė poziciją tarp greičiausių dešimtuko, nepasidavė net ir vykstant aplink daug nesaugių varžovų kritimų bei iškovojo 11 vietą. Lietuvos komanda B finale aplenkė 14 šalių, tarp kurių buvo tokios šalys kaip Airija, Kanada, Lenkija, Islandija, ir iškovojo 4 vietą.

Tarptautinė motociklų sporto federacija ir Lietuvos motociklų sporto federacija teigia, kad šių metų dalyvaujančių šalių komandos buvo vienos stipriausių. Lietuvos iškovota 23 vieta yra tikrai geras rezultatas, tačiau kitiems metams bus ruošiamasi dar stipriau, nes sportininkai turi galimybių užimti aukštesnes pozicijas.

Pasaulio tautų motokroso taurės varžybas Ernée trasoje dideliu skirtumu nuo antros vietos laimėjo namų Prancūzijos komanda, kuriai atstovavo daugkartinis pasaulio MX2 motokroso čempionas Tom Vialle, Maxime Renaux, Romain Febvre.

Europos šalių motociklų su priekabomis ir keturračių motociklų taurė

Tą patį savaitgalį Italijoje, Cingoli trasoje, vyko Europos šalių motociklų su priekabomis ir keturračių motociklų taurės varžybos, kuriose dalyvavo dvi Lietuvos rinktinės. Lietuvai motociklų su priekabomis varžybose atstovavo Liutauras Variakojis su Mārtiņš Antons, Jonas Pirtinas su Viktorija Vareikaite, Irmantas Šeputis su Remigijumi Namikiu. Varžybose dalyvavo 12 komandų iš 11 šalių.

Lietuviams neįprastoje kalnuotoje trasoje kvalifikacijoje I. Šeputis patyrė kojos traumą, o važiavime šeštadienį J. Pirtinas susižeidė po susidūrimo su Olandijos komandos ekipažu, tai sutrukdė atstovauti Lietuvą pilnomis jėgomis.

Motociklų su priekabomis kvalifikacijoje Lietuva užėmė 12 starto poziciją. Sekmadienį vyko trys važiavimai, po kurių Lietuvos rinktinė užėmė 11 vietą iš 12 dalyvavusių komandų (11 šalių).

Lietuvos keturračių motociklų rinktinei varžybose atstovavo Laurynas Mikalauskas, Renatas Jegorovas ir Gediminas Volkavičius. Lietuvos keturračių motociklų komanda kvalifikacijoje užėmė bendrai 16 vietą iš 17 komandų ir nepateko į finalinius važiavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.