EUROLYGA 2023

Laisvydas Kancius Maroke išlieka tarp lyderių – iššūkių netrūko

Ilgiausia Maroko ralio diena Laisvydui Kanciui nebuvo lengva. Per pirmus šimtą kilometrų viskas vyko pagal planą, lietuvis pirmavo ir smarkiai atitrūko nuo priešininkų kartu su argentiniečiu Manuel Andujar. Tačiau vėliau Laisvydas paklydo ir prarado keletą brangių minučių.

L.Kancius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
L.Kancius.<br>Pranešimo spaudai nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-14 17:43

Nepaisant to, lietuvis toliau lėkė antras ir rodės viskas pagal planą. Maždaug greičio ruožo viduryje L. Kancius griuvo ir apgadino kelio knygą – ji neveikė. Teko sugaišti apie dešimt minučių, kol ji buvo sutaisyta ir tapo įmanoma važiuoti toliau.

Tačiau ir tai dar ne visi iššūkiai. Likus apie šimtą kilometrų iki finišo Laisvydas Kancius padarė nedidelę klaidą išslydęs ir prakirto priekinį keturračio ratą.

Nors ratai yra užpildyti specialiomis putomis ir sportininkai lenktyniaujantys keturračiais jų greičio ruože nekeičia, tačiau su prakirstu ratu yra daug sunkiau važiuoti, motociklas daug sunkiau valdomas.

„Neįtikėtinai pavargau. Skaičiavau kiekvieną kilometrą iki finišo ir net nežinau kaip man pavyko finišuoti,“ – po šio greičio ruožo sakė Laisvydas Kancius.

Nepaisant visų negandų lietuvis šį greičio ruožą įveikė trečioje pozicijoje ir tai reiškia, kad jis komfortiškai išlieka lyderiu bendroje Pasaulio čempionato įskaitoje. Pirmas šiandien Manuel Andujar, antras – prancūzas Alexander Giroud. Laisvydas Kancius nuo šios dienos nugalėtojo atsiliko lygiai 19 minučių.

Dabar reikia pailsėti, nes iki finišo laukia dar keturios dienos. Rytoj sportininkai važiuos dar trijų šimtų km ilgio greičio ruožą ir dar šimtą kilometrų turės nuvažiuoti paprastu ke

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.