EUROLYGA 2023

Las Vegaso „Formulės 1“ lenktynių kvalifikaciją laimėjo Ch. Leclercas, nuvylė – L. Norrisas

Lietuvos laiku šeštadienio rytą įvyko „Formulės 1“ Las Vegaso „Grand Prix“ kvalifikaciją, kurioje žibėjo „Ferrari“ lenktynininkai. Pirmąją vietą Las Vegaso lenktynių kvalifikacijoje užėmė monakietis Charlesas Leclercas. „Ferrari“ lenktynininkas trečioje kvalifikacijos dalyje savo greičiausią ratą nulėkė per 1 min. 32,726 sek.

 Charlesas Leclercas<br> ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
 Charlesas Leclercas<br> ZUMAPress.com/SPO/ZEUS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 18, 2023, 12:42 PM, atnaujinta Nov 18, 2023, 12:57 PM

Antrasis liko ispanas Carlosas Sainzas, kuris dėl incidento pirmoje atviroje treniruotėje turėjo pasikeiti bolido komponentą, o už pokyčius mašinoje ispanas gavo 10 starto pozicijų baudą. C.Sainzas artėjančiose lenktynėse startuos iš 12-os pozicijos.

Trečias kvalifikacijoje liko „Red Bull“ pilotas, šio sezono čempionas ir rekordininkas Maxas Verstappenas. Olandas savo greičiausią ratą įveikė per 1 min. 33,104 sek.

Ketvirtoje pozicijoje Las Vegase startuos „Mercedes“ pilotas George‘as Russellas, kuriam iki to, kad startuotų trečias, pritrūko 0,08 sek. dalies. Greičiausią ratą lemiamoje kvalifikacijos dalyje britas įveikė per 1 min. 33,112 sek.

Įspūdingai kvalifikacijoje pasirodė „Williams“ pilotai, kurie atitinkamai užėmė 6 ir 7 pozicijas. Dėl C.Sainzo baudos Alexanderis Albonas startuos penktas, o Loganas Sargeant‘as šeštas.

Didžiausios staigmenos – Lando Norriso („McLaren“) iškritimas jau pirmoje kvalifikacijos dalyje bei startuos tik iš šešioliktos pozicijos ir Lewiso Hamiltono („Mercedes“) nepatekimas į lemiamą trečiąją kvalifikacijos dalį. L.Hamiltonas lenktynėse startuos ir 10 pozicijos. Dėl C.Sainzo baudos britas lenktynes pradės viena pozicija aukščiau.

Visa rikiuotė:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.