EUROLYGA 2023

„Formulės 1“ Abu Dabio etape M. Verstappenas neturėjo sau lygių

Abu Dabio GP etapo Yas Marina trasoje lenktynes be jokių problemų laimėjo „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Antras finišavo Sergio Perezas, bet gavo 5 sek., baudą ir nukrito į ketvirtą vietą. Antras lenktynių protokole buvo įrašytas „Ferrari“ lenktynininkas Charlesas Leclercas, o trečias – „Mercedes“ sportininkas George'as Russellas.

Maxas Verstappenas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Maxas Verstappenas<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

Nov 26, 2023, 5:28 PM, atnaujinta Nov 26, 2023, 5:29 PM

„Dienos lenktynininku“ sirgaliai išrinko „AlphaTauri“ pilotą Yuki Tsunodą.

Priešlenktyninės ceremonijos prasidėjo dar prie dienos šviesos nuo tradicinės nuotraukos sezono finale. Atmosfera buvo šventinė, tačiau visi kartu džiaugėsi, kad labai sunkus ir ilgas sezonas baigėsi. Visi šių metų lenktynininkai lieka ir kitą sezoną, klausimų lieka tik su Logano Sargeanto kontraktu kitiems metams su „Williams“. Kartu „Formulę-1“ palieka „AlphaTauri“ vadovas Franzas Tostas, kuris 18 metų vadovavo komandai. „Sauber“ išsiskiria su savo pagrindiniu rėmėju – „Alfa Romeo“. Baigėsi dar vienas puslapis „Formulės-1“ istorijoje.

Starto metu Verstappenas išsaugojo lyderio poziciją. Norrisas laimėjo vieną poziciją, Hamiltonas – tris, bet Perezą aplenkė išvažiavęs už trasos ribų. Trečiame rate Perezas aplenkė Hamiltoną – Lewisas sugrąžino neteisėtai įgytą aukštesnę vietą.

6 rate padangas pasikeitė Magnussenas, – 8 – Ricciardo, 11 rate Russellas aplenkė Piastrį kovoje dėl 4 vietos. Paskutinėse F. Tosto lenktynėse Yuki Tsunoda kelis ratus pirmavo lenktynėse.

Distancijos viduryje Abu Dabyje nusileido saulė ir vaizdas tapo dar efektingesnis.

48 rate Perezs atakavo Norrisą 6 posūkyje – mašinos susilietė ir Sergio gavo 5 sek. baudą. 51 rate Oconas aplenkė Strollą kovoje dėl 11 vietos. 57 rate Sainzas pasuko į boksus ir pasitraukė iš distancijos. Paskutiniame rate Perezas aplenkė Leclercą kovoje dėl antros vietos, bet prie jo rezultato buvo pridėtos 5 sek. baudos.

Maxas Verstappenas laimėjo Abu Dabyje, iškovojęs 54-tą pergalę karjeroje ir 19-tą šiame sezone – tiek daug lenktynių per vienerius metus anksčiau nelaimėjo niekas.

2023 m. sezonas baigtas. Antradienį Abu Dabyje vyks jaunimo ir padangų bandymai. Iki 2024 m. Bahreino GP etapo liko tik 97 dienos. Laikas netruks prabėgti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.