EUROLYGA 2023

Pirmas podiumas prieš Dakaro ralį: E. Gelažninkienė varžybose skrodė dykumą

Už kiek daugiau nei dviejų savaičių prasidėsiantis Dakaro ralis ir iššūkiai jame parodys, kurie sportininkai yra techniškiausi ir geriausiai pasiruošė sunkiausių pasaulyje varžybų startui. Į bene paskutinį išbandymą prieš startą susiruošė ir vienintelė Dakare startuosianti moteris iš Lietuvos Emilija Gelažninkienė. Ji ankstyvą sekmadienio rytą stojo prie „Abu Dhabi Baja Challenge“ starto linijos.

E.Gelažninkienė.<br>AGDakar nuotr.
E.Gelažninkienė.<br>AGDakar nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 18, 2023, 1:17 PM

Sportininkų dykumose prie Livos kopos laukė trijų ratų, beveik 100 kilometrų trasa vien smėlynais ir kopomis. Varžybos sutraukė per 60 dalyvių, tačiau moteriškos konkurencijos čia nedaug – motociklų klasėje startavo trys moterys, o automobilių klasėje tik viena Emilija.

Tam, kad iššūkis būtų visiškai maksimalus, sportininkė pasirinko važiuoti be šturmano. Tačiau nei važiavimas vienai, nei kelias dienas iki starto kamavusios sveikatos problemos nesutrukdė E. Gelažninkienei sėkmingai startuoti ir finišuoti.

„Pradėjus važiuoti man vis dar buvo stipriai negera, jaučiausi silpna po kelias dienas niekaip neatkibusių negalavimų, prasto miego. Tačiau labai norėjau važiuoti, kadangi čia laukė dakarinė trasa. Per treniruotes, nors ir dedi visas pastangas atkurti varžybinę patirtį, vis tiek važiuoji atsargiau, sustodamas, pasitaupydamas, pasitardamas. O kai į nugarą alsuoja konkurentai ir norisi įrodyti, jog treniruojies ne šiaip sau, važiuojasi kitaip. Daug kas sakė, kad ir trasa sudėtinga, tačiau aš didelių sunkumų nemačiau. Tiesa, vienu momentu paklydau, nes iš trasos dingo ją žyminčios vėliavėlės. Taip pat stojau pagelbėti vienam apsivertusiam vairuotojui. Labai įvairiapusiška patirtis ir džiaugiuosi dalyvavusi čia,“ – finiše kalbėjo E. Gelažninkienė.

Trasos nebaigė per 15 ekipažų. T4 bagių klasėje lietuvė užėmė antrą vietą, bendroje (T3 ir T4) bagių klasėje lipo ant podiumo – sportininkė užėmė trečiąją vietą. Automobilių įskaitoje E. Gelažninkienė rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

Progos pasivaržyti nepraleido ir Dakare į šturmano vietą sėsiantis Arūnas Gelažninkas. Jis trumpam sugrįžo ant motociklo ir įrodė, kad dykumos jam savos – „Marathon“ klasėje užtikrintai iškovojo pirmąją vietą, artimiausiam varžovui „įveždamas“ beveik 10 minučių.

Varžybomis intensyvus pasiruošimo etapas nesibaigia. Likusias kelias savaites iki išvykimo į Saudo Arabiją, „Rentway Dakar Team“ praleis treniruodamiesi Jungtinių Arabų Emyratų dykumose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.