EUROLYGA 2023

Nelaimė Dakare: M. Siliūnas krito nuo motociklo

Dakaras sudėtingais greičio ruožais įgauna pagreitį ir šiandien dalyviams su pravažiavimais teko įveikti net 654 kilometrus. Šį greičio ruožą organizatoriai šmaikščiai vadina XXL. Kaip teigia klaipėdietis Modestas Siliūnas, pavadinimas atitiko trasą, nes čia netrūko nei atstumų, nei iššūkių.

 Modestas SiIiūnas.<br> FelixGo Dakar Team nuotr.
 Modestas SiIiūnas.<br> FelixGo Dakar Team nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2024, 9:07 PM

Iš bivuako sportininkui teko pajudėti švintant, tačiau tai nestabdė – nors ir nebuvo lengviau nei vakar, tačiau važiavimas klostėsi pakankamai sklandžiai.

„Šiandien trasa nors ilgesnė, jau buvo ramesnė, bet tikrai nebuvo lengviau nei vakar. Buvo smėlio, akmenų, pirmą kartą Dakare teko važiuoti ir kopomis, jos nedidelės, malonios. Tačiau jau pirmuose kilometruose mačiau nukritusių kolegų. Tiesa, navigacija buvo įdomi, sudėtinga, teko pavargti ieškant taškų. Abi dienos nepalyginamos – iššūkiai skirtingi, bet važiuoti ir šiandien, ir vakar nebuvo lengva“ – pasakojo M. Siliūnas.

Dieną prieš pat finišą dar pagadino ir nemalonus incidentas – likus maždaug 12–13 kilometrų iki greičio ruožo finišo, lietuvis krito nuo motociklo. Kaip teigia pats sportininkas, sumušimas nėra stiprus, užgautas petys. Labiau kliuvo motociklui, kuris nakčiai paliekamas mechanikų rankose. Tačiau klaipėdietis optimizmo nepraranda ir ruošiasi rytoj startuoti.

Lietuvis trasą įveikė per 5 val. 49 min. 8 s. ir preliminariais duomenimis tai jam leidžia įsitaisyti 59-oje vietoje.

Pirmadienį Dakaro dalyvių laukia dar viena ilga trasa. Šįkart per dieną teks sukurpti 733 kilometrus, iš kurių greičio ruožą sudarys 438 kilometrų. Ruože toliau netruks kopų, žvyro, smėlio, tačiau pasitaikys ir išdžiūvusių upių vagų bei asfalto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.