EUROLYGA 2023

Pirmąsias „Formulės 1“ naujo sezono lenktynes iš geriausios pozicijos pradės M. Verstappenas

Penktadienį įvyko pirmoji šio „Formulės 1“ sezono kvalifikacija. Bahreino lenktynes šeštadienį iš pirmosios pozicijos pradės čempiono titulą ginantis „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas, kuris už savo nugaros paliko „Ferrari“ atstovą Charlesą Leclercą. Iš trečiosios pozicijos šeštadienį startuos „Mercedes“ pilotas George'as Russellas.

M.Verstappenas (dešinėje).<br>Sipa/Scanpix nuotr.
M.Verstappenas (dešinėje).<br>Sipa/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

f-1.lt

2024-03-01 19:20

Pirmojoje kvalifikacijos dalyje „Ferrari“ ir „Alpine“ pilotai iš pradžių pabandė įveikti greituosius ratus su vidutinio kietumo padangomis, tačiau netrukus, kaip ir likusi rikiuotės dalis, perėjo prie minksčiausio mišinio padangų.

Greičiausias pirmojoje kvalifikacijos dalyje buvo „Ferrari“ pilotas Carlosas Sainzas, o pasirodymą po jos baigė Valtteri Bottas, Guanyu Zhou, Loganas Sargeantas, Estebanas Oconas ir Pierre'as Gasly.

Antrojoje kvalifikacijos dalyje atrodė, kad lygių sau neturės M. Verstappenas, tačiau pačioje sesijos pabaigoje greitėjančia trasa pasinaudojo C. Leclercas, kuris ir užfiksavo greičiausią laiką.

Po antrosios kvalifikacijos dalies savo pasirodymus baigė Yuki Tsunoda, Lance'as Strollas, Alexanderis Albonas, Danielis Ricciardo ir Kevinas Magnussenas. Kiek netikėtai į finalinę sesiją prasibrovė Nico Hulkenbergas su „Haas“ bolidu.

Po pirmųjų bandymų finalinėje kvalifikacijos dalyje pirmavo M. Verstappenas, nuo kurio tik minimaliai atsiliko C. Leclercas. Vis tik antruoju savo bandymu pasaulio čempionas dar labiau pagerino savo rezultatą ir C. Leclercas nesugebėjo parodyti geresnio rezultato.

Trečias liko G. Russellas, penketuką užbaigė C. Sainzas ir Sergio Perezas.

Šeštas kvalifikacijoje liko Fernando Alonso, septintas – Lando Norrisas, aštuntas – Oscaras Piastri, devintas – Lewisas Hamiltonas, o dešimtuką užbaigė Nico Hulkenbergas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.