Sprendimas priimtas: 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą patikėta surengti Rusijai, 2022-ųjų pirmenybes rengs Kataras (atnaujinta, nuotraukos)

Ketvirtadienį Ciuriche paskelbtos dvi naujos pasaulio futbolo sostinės. 22 FIFA Vykdomojo komiteto nariai po ilgų diskusijų slaptu balsavimu nusprendė, jog 2018 metų pasaulio futbolo čempionato šeimininke tapo Rusija. Netrukus buvo paskelbta, jog 2022 metų pirmenybes rengs Kataras.

Rusijai džiugią naujieną pranešė FIFA prezidentas S.Blatteris.<br>"Reuters"
Rusijai džiugią naujieną pranešė FIFA prezidentas S.Blatteris.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

Dec 2, 2010, 11:16 PM, atnaujinta Apr 2, 2018, 5:35 AM

Tokį sprendimą po daugiau nei dvi valandas trukusio posėdžio paskelbė FIFA prezidentas Seppas Blatteris.

Rusija lenktynėse dėl teisės rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą nugalėjo favoritę Angliją, Belgiją kartu su Nyderlandais, Ispaniją kartu su Portugalija.

Prieš pat balsvimą buvo kalbama, kad Anglija bus pagrindinė favoritė, tačiau jos neišgelbėjo į Ciurichą atvykę princas Williamas, premjeras Davidas Cameronas ir futbolo žvaigždė Davidas Beckhamas.

Po paskelbto verdikto emocijos liejosi laisvai. Rusijos organizacinio komiteto pirmininkas Vitalijus Mutko šią pergalę prilygino Berlyno sienos griūčiai.

Kataras dėl teisės surengti 2022 metų pasaulio futbolo čempionatą pranoko JAV, Japoniją, Pietų Korėją ir Australiją.

Pastarosios valstybės savo kandidatūras FIFA atstovams pristatė trečiadienį, o ketvirtadienį nuo ryto iki vidurdienio buvo išklausytos 2018 metų pasaulio futbolo čempionato kandidačių programos.

Po oficialių pristatymų FIFA atstovai pradėjo pustrečios valandos trukusį paskutinį lenktynių dėl teisės organizuoti vieną svarbiausių pasaulio sporto įvykių etapą.

Anglijos kandidatūra susvyravo ketvirtadienį. Anglų futbolo prestižui smogė trečiadienį Anglijos futbolo lygos taurės turnyro rungtynėse tarp „Birmingham City“ ir „Aston Villa“ aistruolių sukeltos riaušės. Jos priminė, kad opiausia Anglijos  problema - vieni įžūliausių pasaulyje futbolo chuliganai.

Tiesa, Rusijos pozicijų nesusilpnino ir tai, kad į Ciurichą atvykti atsisakė premjeras Vladimiras Putinas. Šis pareiškė, kad konkursas yra nesąžiningas ir korumpuotas. Kitų valstybių aukščiausi pareigūnai atvyko į FIFA būstinę ir ragino Vykdomojo komiteto narius balsuoti už jų šalių kandidatūras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.