Ketvirtadienį vartų linijos technologijai įžiebta žalia šviesa (atnaujinta)

Ilgi debatai ir mūšiai dėl vartų linijos technologijos naudojimo futbole baigėsi. Šio itin dažnai prisimenamo aspekto aptarti susitikę futbolo taisykles koreguojantys vadovai uždegė žalią šviesą vartų linijos technologijai.

Nuotraukoje užfiksuotame epizode Anglijos rinktinės gynėjas J. Terry išmušė kamuolį iš vartų, tačiau prieš tai jis buvo kirtęs vartų liniją, kurią prižiūrintis teisėjas įvarčio neužfiksavo.<br>"Reuters"
Nuotraukoje užfiksuotame epizode Anglijos rinktinės gynėjas J. Terry išmušė kamuolį iš vartų, tačiau prieš tai jis buvo kirtęs vartų liniją, kurią prižiūrintis teisėjas įvarčio neužfiksavo.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters" ir lrytas.lt inf.

2012-07-05 17:13, atnaujinta 2018-03-18 10:01

Tarptautinės futbolo asociacijos valdyba (IFAB) vartų linijos technologijos sistemą, remdamasi dviejų kompanijų atliktais bandymais, patvirtino dar kovo mėnesį.

Rezultatai ir išvados buvo ištirtos ketvirtadienį, FIFA būstinėje.

IFAB ir FIFA priklauso po keturis balsus, po vieną balsą taip pat turi Anglijos, Škotijos, Velso ir Šiaurės Airijos asociacijos. Norint, kad Anglijoje būtų pradėta taikyti vartų linijos technologija, reikėjo trijų ketvirčių balsų.

Diskusijos apie būtina kompiuterizuotą technologiją vėl buvo paskatintos Europos futbolo čempionato metu, kuomet ukrainiečio Marko Devičiaus smūgis į Anglijos vartus kirto vartų liniją, tačiau kamuolį ištraukė Johnas Terry, o teisėjas, kuriam buvo paskirta stebėti liniją įvarčio neužfiksavo.

„Po Ukrainos ir Anglijos rungtynių paaiškėjo, kad vartų linijos technologija nėra alternatyva, tai – būtinybė“, - tuomet pareiškė FIFA prezidentas Seppas Blatteris, kuris anksčiau priešinosi šiai idėjai.

Kol kas visus kriterijus atitiko dvi vartų linijos technologijos. „Hawk-Eye“ („Vanago akis“) - britų gamybos sistema, kuri remiasi specialiomis filmavimo kameromis. „GoalRef“ („Vartų linijos teisėjas“) - danų ir vokiečių kūrinys, kuris veikia pagal magnetinius laukus.

Didžiausias vartų linijos technologijos oponentas buvo UEFA, kuri dar šeštadienį paprašė galutinį sprendimą nukelti į vėlesnį laikotarpį. UEFA prezidentas Michelis Platini siekia apsaugoti žmogiškąjį faktorių futbole ir labiau yra linkęs naudoti 5 teisėjų komanda, o ne kompiuterinėmis technologijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.